Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ZVEZDA NE MENJA ADRESU, ALI… Terzić: Srušiti “Marakanu” i napraviti nov stadion!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Stadion "Rajko Mitić" (F

Crvena zvezda ostaje na istoj adresi. Nema seljenja u Surčin, ostaje se u Ljutici Bogdana 1a. Navijači ovog kluba mogu da budu potpuno mirni.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na pobedu Bajerna protiv Lacija je 1.73. Utakmica u Rimu počinje u 21:00.


Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je u intervjuu za Politiku poručio da će stadion da ostane na istom mestu, bez pomeranja centimetar levo ili desno… Otklonio je sve dileme u vezi sa mogućom gradnjom novog stadiona u blizini aerodroma “Nikola Tesla”.

VIŠE NOVCA I NAVIJAČA

Zvezdan Terzić (Foto: Starsport)

Crvenoj zvezdi su neophodni moderan evropski stadion i novi kamp. Zabuna je nastala jer su na društvenim mrežama pogrešno interpretirali moje izlaganje na Skupštini Crvene zvezde. Govorio sam da će trening kamp da se gradi na površini od oko 22 hektara u blizini aerodroma. Kamp bi trebalo izmestiti odavde jer je ovde previše skup kvadratni metar da bi se tu treniralo. Ostaje samo dilema da li treba rekonstruisati stadion “Rajko Mitić”, kako želi jedan broj navijača, ili ga potpuno srušiti i napraviti potpuno novi, što je, prema mom mišljenju, jeftinije, funkcionalnije i celishodnije – izjavio je Zvezdan Terzić.

Novi stadion – više navijača i novca.

– Svi klubovi koji su gradili nove stadione duplirali su ili čak triplirali broj gledalaca na domaćim utakmicama ili isto toliko ili više uvećali ukupne prihode. Mi smo sada u situaciji da igramo Ligu šampiona. Imali smo prihod od pet miliona evra i najveći prihod ostvaren je od evropskih utakmica. Od domaćeg prvenstva jedva pokrivamo ogromne rashode koje iziskuje organizacija utakmica.

PROŠLO JE 60 GODINA…

Fudbaleri Crvene zvezde ispred severne tribine (Foto: Starsport)

Pričao je, potom, o funkcionalnosti “Marakane” koja je sagrađena 1963. godine.

– Bila je moderan stadion u to vreme, ali prošlo je 60 godina i više nije funkcionalna. Stadion je ukopan, sve četiri tribine su naslonjene na četiri zida na zemlji i nemamo nijedan kvadratni metar komercijalnog sadržaja koji može da se stavi u funkciju novih prihoda Crvene zvezde. Izgradnjom novog stadiona ne samo što bismo znatno uvećali prihode, već bi ambijent bio drugačiji i igračima i navijačima. Igračima će da bude mnogo veći doživljaj na samom terenu. Razumem da su mnogi naši navijači emotivno vezani za slavnu tradiciju, ali bože moj, svi veliki klubovi u Evropi koji su izgradili nove stadione bili su vezani za slavnu istoriju i tradiciju starih stadiona, ali su to prevazišli. Postali su svesni, da ako klub želi dalje da se razvija, ne može bez novog stadiona.

Terzić je naveo primer AEK-a:

– AEK ima godišnji priliv od 22 miliona evra samo od ulaznica, naspram naših pet. Sagradili su novi, moderan stadion kapaciteta od 32.000 gledalaca, koji je rasprodat. O AEK-u govorim kao o klubu iz okruženja gde nije tako fudbalska zemlja kao Nemačka ili Engleska. To je naša ideja. Ako Crvena zvezda želi da se dalje razvija, neophodno je da ima novi, moderan, funkcionalan stadion gde mogu da dodju porodice, deca, žene, da dodju dva sata pre utakmice, da imaju mnoge sadržaje na usluzi, da mogu da ručaju, da im bude toplo i udobno.

Ranije je ovako zamišljen izgled novog Zvezdinog stadiona. Pogledajte

15 Komentara

15 Comments

  1. Delije

    14.02.2024. at 12:14

    Necemo da vise stadion zove po bivsem igracu Partizana Rajku Miticu koji je za isti davao i golove. Neka se novi zove Dzej Ramadanovski.

    • franjin sljam

      14.02.2024. at 12:43

      nisi zanimljiv

    • ss

      14.02.2024. at 13:11

      Ima rezona. Dopada mi se predlog, mada ne znam kakve veze Džej ima sa fudbalom, ali ok. Ali zato stadion JNA je zaslužio da dobije ime po najboljem fudbaleru u svojoj istoriji Fadilju Vokriju. Time bi bili ispoštovani i njegovi sunarodnici koji su natapali znojem dres voljenog kluba a i armija navijača albanskog porekla.
      Doduše, stadion sa tim imenom već postoji u Prištini, tako da je i to razlog da se učvrste veze.

      • Dejan

        14.02.2024. at 19:04

        Nisi upravu.Stadion JNA treba nazvati po bivsem predsjedniku koji je mnogo uradio.Boje dresova promenijo je u crno bele .Kratko nazvati ga po tudjmanu njihov je bio im je ponos i dika.

    • tudjmanova govna

      14.02.2024. at 14:55

      Marakana ce uvek ostati Marakana a Rajko Mitic cetnik koga je tito naterao da po turneji po Rusiji pojaca vas da se ne brukate, to je prijateljska utakmica, a vas tudjman park ustasa ili JNA ostaje stadon vojske koji morate da vratite vojsci ne moze ono izdajnicko go**o general kadijevic da prepisuje vojnu imovinu kao da je njegova, to je pravno nevalidno, zna to i vas vuletic i ne negira nego vam prodavao foru kao proslo vreme za zalbu hahahahaahaha koji smehotres

  2. Djole

    14.02.2024. at 12:37

    Max bet-oravi sponzor fk Partizan, nemoj da vam promakne neka rec lopova iz rupe.

  3. Sladjan

    14.02.2024. at 13:52

    Umislila žaba da se konji kuju pa i ona digla noge…..a odakle para jadnoj zvezdi,večito ste pod nekim bankrotom,večito jadni dužnu…..a da se dodjem sa stadiona do svlačionice treba500 metara….stadion krš,….

  4. Krcunov sljam

    14.02.2024. at 14:30

    Sd@ tupavi delija..tj.turski konjanik,izdajnik ,sluga,…e Srpska zabludo i naivnosti.

    • tudjmanova govna

      14.02.2024. at 15:01

      kad ce neko ovom tudjman botu degenerisanom da objasni da su Delije junaci iz Srbskih narodnih pesama, koje naravno tudjmani nisu citali, vrti gluposti i lazi ko pokvarena ploca ne bi li se nekako tudjmani oprali i da kao budemo 1:1, ne mozemo nikad da budemo isto jer je Zvezda naslednik FK Velika Srbija 1913. osnovanog kluba, samo promenio ime pod komunistima jer drugacije tad nije moglo, dok su purgeri nastali on ndh divizije 32 zagorske i uvezeni nama ovde kao tudjmani, tudji samo ime kaze, ndh uck ideologija vazda bili i dan danas duljaji curkovic ivica prekazi malo ptarsi malo stase-u mix malo balije

      • Rej

        14.02.2024. at 18:29

        Turski konjanici ili delije!!! Koji ste vi ustvari ni sami ne znate.Malo Indusi,malo Turci,malo Albanezi,po Prosinelkom i Rvati, svašta ste a najmanje Srbi.Rusi su što se vas tiče najviše u zabludi Gasprom vam daje pare a vi kevćete da ste po Engleski RED STAR!

  5. Kalabic

    14.02.2024. at 15:01

    Da nece tvoj sin mozda da gradi stadion? Kakvo ste vi smece,talog,sljam,brlog od ljudi da gram casti I sramote nemate a pozivate se na cast I obraza.Znaci vecih gmizavaca od vas nema na ovom svetu.Polako I vas ce da stigne ruka pravde samo polako tija voda breg Roni.

  6. tudjmanova govna

    14.02.2024. at 15:07

    Marakana mora da ima minimum ali minimum 100 000 sedecih mesta kolko je imala i pre postavljanja stolica, cini mi se da li 110 000 je bilo protiv Ferencvarosa, sve ostalo je zaj**ancija, znaci Terza ako ces pravis nov mora da ima 100-200 hiljada stolica jer je Zvezda svetski sampion i najveci Srbski klub u univerzumu 🙂 znaci dobicemo svakog na takvom stadionu i klub ce biti pun para, a stadio ce biti pun uvek za evropu

    • Dr Terzinjo

      15.02.2024. at 10:43

      Dok sam ja tu klub nece biti pun para,ima kasu da osuskam samo tako .

  7. Peđa

    14.02.2024. at 17:22

    Terzo samo napred. Grobari su zavidni što nemaju takvog stručnjaka. Em si doktor, em se razumeš u dovodjenje igrača a evo im dokaz i da znaš arhitekturu. Zluradi kažu da Real napravi najbolji stadion na svetu na mestu starog. I Dinamo Zg. Ali ti znaš grad Beograd (doduše promašiš Sud).DZEJ stadion ..samo napred

  8. Markan

    15.02.2024. at 07:33

    To, koliko ce biti gledalaca na stadionu odlucuje iskljucivo igra tima a ne stadion g-dine Terza.
    Ako ti Zvezda bude igrala kao ovu polusezonu sa Baharom da bude najmoderniji stadion na svijetu to ti nece niko gledati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.