Budimo u kontaktu

KATAR 2022

AFRIČKO ČUDO Maroko sa prve pozicije u osminu finala! Kanada mu umalo pomrsila račune (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Slavlje igrača Maroka ispred navijača Kanade (Foto: Beta/AP)

Malo im je davao šansu pre početka Mundijala. Što i nije čudno, jer su imali ozbiljnu konkurenciju u prvoj fazi takmičenja. Ipak, “Atlasovi lavovi” su nadmašili očekivanja i plasirali se dalje.


SVETSKO PRVENSTVO: Kvota naše kladionice na igru 3+ za utakmicu od 20.00 između Japana i Španije je 1.85. 


Maroko je ostvario drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kataru, kojom se plasirao u četvrtfinale! Pala je selekcija Kanade sa 2:1 (2:1), čime se ova afrička zemlja po drugi put u svojoj istoriji domogla eliminacione faze na Mundijalu! Prethodno je to učinila 1986. godine u Meksiku.

Kada je tok susreta sa “putnicima” u pitanju, nije moralo dugo da se čeka za prvi pogodak na meču. Milan Borjan je napravio kardinalnu grešku, poklonio je loptu Hakimu Ziješu, kome sa velike udaljenosti nije bilo teško bilo da zatrese praznu mrežu. Ovakav sled događaja je napravio momentalni impakt na čitavu situaciju na terenu, pre svega na psihološkom planu kod fudbalera oba tima.

Afrička selekcija, motivisana iznenadnim poklonom, nastavila je da “gazi” i da pojačava inicijativu. Vreme je odmicalo, a ona se sve više razigravala, stvarala šanse, pa je novi gol “visio u vazduhu”. Do njega je došlo u 23. minutu preko Jusefa En Nesirija, koji je u maniru vrhunskih centarfora bio precizan.

Delovalo je da je sve gotovo. Kanađani su izgledali potpuno demotivisano, dok su se Marokanci osećali toliko lagodno da su u nastavku maltene igrali za publiku, te su atraktivnim dodavanjima priredil svojevrsni “šoutajm”.

Ipak, ovakva opuštenost im se obila u glavu u 40. minutu kada im je protivnik gotovo ni iz čega smanjio zaostatak. Autogol je postigao Najef Egerd, što je Kanadi dalo krila i motivaciju da zaigraju mnogo agresivnije i sa više želje, pošto je prethodno izgledala potučeno.

Trebalo bi da se pomene da je Maroko u međuvremenu i treći put bio precizan, ali je VAR-om utvrđeno da je jedan od njegovih igrača u ofsajdu zasmetao golmanu Milanu Borjanu, te je gol bio poništen.

Drugo poluvreme se znatno razlikovalo od prvog. Usledilo je “debelo” zatišje na travi, pre svega jer se Maroko povukao i odlučio da ništa da ne rizikuje. Njegovi protivnici su držali loptu u svojim nogama, ali nisu bili u stanju ništa značajnije sa njome da naprave.

Onda, kada je sat otkucao 71. minut, dogodila se kolosalna šansa za Kanadu. Atiba Hačinson je sjajno zahvatio loptu glavom posle kornera, ali je ona pogodila prečku i pala direktno na gol liniju! Kasnije se odbila do Alistera Džonstona, koji je takođe pokušao glavom i ni on nije bio precizan.

Slavlje fudbalera Maroko (Foto: Beta/AP)

Tada se uvukla voda u uši “Atlasovih lavova”, koji su imali velikih problema i da pređu na protivničku polovinu. Takozvani “putnici” su potom nametnuli ozbiljan pritisak, uspostavili su ofanzivu na gol Afrikanaca, ali malo je šta bilo plodonosno, pa je pobeda pripala Maroku.

KANADA – MAROKO 1:2 (1:2)

Strelci: 0:1 Ziješ 4, 0:2 En Nesiri 23, 1:2 Egerd 43 ag. Stadion: Al Tumama. Sudija: Rafael Klaus (Brazil) 7

KANADA: Borjan 5 – Adekugbe 6.5 (od 61. Kone 6), Miler 6, Vitorija 6.5, Džonston 6 – Buhenan 6, Kej 5.5 (od 60. Hačinson 6.5), Osorio 6, Dejvis 6.5 – Lerin 6 (od 60. Dejvid 6), Hojlet 6 (od 76. Voterspun -).

MAROKO: Bunu 6 – Mazrauji 6.5, Sajs 6, Egerd 5, Hakimi 6.5 (od 85. Žabrane -) – Amrabat 6.5 – Sabiri 6 (od 65. Amalah 6), Unahi 6 (od 77. El Jamik -) – Bufal 6 (od 65. Abuhlal 6), Ziješ 7 (od 76. Hamdalah -), En Nesiri 7.5.

Igrač utakmice: Jusef En Nesiri 7.5


Standings provided by Sofascore

PROČITAJTE JOŠ:

TEŽAK KIKS Borjan poklonio gol Maroku! Niko ne zna šta je želeo da uradi (VIDEO)

POSLEDNJI TRENING PRED MEČ ODLUKE Svi “orlovi” na okupu, pucaju od snage, sada je Piksi na potezu! (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.