Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

BLIZU NOVOG REKORADA Katai korak do ispisivanja istorije u Zvezdi

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Aleksandar Katai (foto: Starsport)

Fali samo još jedan pogodak do novog velikog priznanja i obaranja individualnog rekorda. Pred umetnikom u kopačkama je da u narednom meču protiv Javora u Ivanjicu ispiše istoriju u dresu šampiona Srbije.


RUSIJA 2: Rodina Moskva – Kuban (17.30), kvota na tip GG u kladionici Maxbet iznosi 2.20


Aleksandru Kataiju treba samo jedan pogodak da se izjednači, a dva da prestigne prvu Zvezdinu zvezdu – Rajka Mitića po efikasnosti u crveno-belom dresu. Razliku je smanjio u nedelju, majstorskim potezom, kada je matirao golmana Radničkog iz Kragujevca.

Popularni Magiko se već upisano zlatnim slovima u istoriju kluba, kada se našao na listi deset najboljih strelaca. Prva Zvezdina zvezda, Rajko Mitić je više od deceniju bio neprikosnoven i predstavljao je simbol fudbalskog džentlmenstva. Postigao je 109 golova i obeležio je jednu eru, kao i aktuelna “desetka”.

Ipak, rekordi su tu da se obaraju, pa su tako godinama isti nadmašili: Bora Kostić, Dragan Džajić, Dušan Savić, Zoran Filipović… Uskoro bi još jedno ime moglo da se nađe ispred legendarnog asa. Krilni fudbaler je, računajući takmičarske mečeve, na 218 utakmica postigao 108 pogodaka, dok, ako dodamo i prijateljske susrete, brojke izgledaju još ubedljivije: 254 meča i 121 gol.

Od prvog gola za Zvezdu protiv OFK Beograda, pa do poslednja dva na dve utakmice Katai je pokazao golgetersko umeće. I pehovi sa povredama ove sezone su ga omeli da ranije dođe na osmo mesto. Ako ostane i naredne sezone u istom dresu, što se očekuje, sledeća “meta” je Darko Pančev.

NAJBOLJI STRELCI ZVEZDE

1. Bora Kostić – 230
2. Dragan Džajić – 155
3. Dušan Savić – 149
4. Zoran Filipović – 138
5. Kosta Tomašević – 137
6. Vojin Lazarević – 134
7. Darko Pančev – 116
8. Rajko Mitić – 109
9. Aleksandar Katai – 108
10. Mihajlo Pjanović – 92

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.