Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

BIŠĆAN: Dinamo se ne odbija!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Novi trener Dinama iz Zagreba Igor Bišćan rekao je da nije mogao da odbije ponudu tog fudbalskog kluba i da je svestan velike odgovornosti koju taj posao nosi.


LA LIGA: Od 21 igraju Sevilja – Selta, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.25.


Srećan sam što sam ovde, uzbuđen sam. Dobro se zna šta Dinamo znači za naš fudbal. Povezan sam sa klubom otkad znam za sebe, čast je biti igrač Dinama, ali trenerska uloga donosi veću odgovornost. Ovo je velika čast, ali i odgovornost. Verujem u sebe, u stručni štab, igrače, klub. Verujem da ćemo biti uspešni – rekao je Bišćan na predstavljanju na Maksimiru.

Kako je prenela Hina, dugo neka konferencija za novinare u pres sali stadiona Dinama nije bila ovoliko posećena. Bišćan je do sada bio selektor mlade reprezentacije Hrvatske, koju je odveo na Evropsko prvenstvo.

Bilo je teško, ali dođu takve odluke u životu. Moraš da se odlučiš, bio sam u situaciji da nisam mogao da donesem pogrešnu odluku. Poziv Dinama se nije mogao odbiti. Želim da zahvalim Savezu i njegovom predsedniku. U reprezentaciji sam proveo lep period – dodao je 44-godišnji Bišćan, koji je sa sobom poveo i stručni štab sa kojim je radio u mladoj reprezentaciji.

Uprava Dinama otpustila je trenera Ante Čačića posle neuspeha protiv Šibenika u polufinalu Kupa. Bišćan se vraća na Maksimir, gde je igrao od 1995. do 2000. godine, kao i od 2008. do 2012. godine, a u Dinamu je završio igračku karijeru.

Trenersku karijeru počeo je u Rudešu, zatim je preuzeo ljubljansku Olimpiju, a nakon toga radio je u Rijeci. On je rekao da nema više vremena za promene, pošto se prvenstvena utakmica protiv Lokomotive igra u subotu.

Teško je govoriti o velikim promenama. Nadam se pozitivnoj reakciji ekipe, možda će od ove utakmice krenuti pozitivan niz. Očekuje nas neugodna utakmica, Lokomotiva je puna mladih igrača željnih dokazivanja. Međutim, znamo koliko je Dinamo dobar kada je na pravom nivou – naveo je.

Bišćan nije želeo previše da komentariše previranja u klubu, a rekao je da ga raduje podrška navijača.

Promene su bile neminovne, ali ne bih ulazio u političke stvari. Drago mi je da smo pozitivno prihvaćeni. Podrška navijača je jako bitna jer situacija nije jednostavna. Međutim, neće biti puno kredita, ni kod navijača ni kod novinara. Rezultati će sve reći – naveo je on.

Osvrnuo se i na najbližeg protivnika u borbi za titulu, Hajduk.

Najbliži su pratioci, vratili su se u trku za titulu. Dobili su novi vetar u leđa. Nije najpametnije najvećem konkurentu pružiti takvu šansu. Imamo osetnu prednost, ali se ne smemo time zavaravati. Igre i kvalitet su ono što donosi buduće bodove i ne smemo dati Hajduku šansu da nešto uradi do kraja sezone – rekao je Bišćan.

On je priznao da ima pozitivnu tremu i rekao da jedva čeka da uđe u svlačionicu.

Sigurno da je ima, ovo je ipak neki drugi nivo. Daleko najveći klub na ovim prostorima i najveći posao koji sam imao priliku da radim. Jedva čekam da sve krene, još se nisam službeno ni upoznao sa igračima. Osnovna star je osvojiti prvenstvo. Uvek je bio i uvek će biti glavni cilj. Moramo ići utakmicu po utakmicu, posebno u ovoj situaciji – dodao je Bišćan.

Posle 27 kola Dinamo je prvi na tabeli sa 60 bodova, a Hajduk na drugom mestu ima 53. Trećeplasirani Osijek je daleko od trke za titulu sa 38 bodova.

PREPORUČUJEMO:

IZNENAĐENJE ILI NE? Đoković pozdravio košarkaše Partizana u Monte Karlu (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.