Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

KAKVI HVALOSPEVI Bogdanović ne krije divljenje prema najboljem ikada: I mi bismo plakali da smo…

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Bogdan Bogdanović u dresu reprezentacije Srbije (Foto: Starsport)

Poznato je da njih dvojica važe za velike prijatelje, koji se čuju i van terena. Ipak, košarkaš je priznao da mu kolega sportista služi i kao inspiracija i motivacija.


ARGENTINA, KOPA DE LA LIGA: Kvota kladionice MaxBet na igru X za utakmicu Arsenal Sarandi – Banfild je 2.80. Početak meča je zakazan za 23.00.


Bogdan Bogdanović je dao sve od sebe na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, gde je kao kapiten reprezentacije Srbije osvojio srebrnu medalju. Zbog toga što je ostvaren veliki i iznenađujući uspeh, organizovan je doček na čuvenom “balkonu”, gde su se, pored košarkaša, našli i basketaši, kao i Novak Đoković.

POZIV

U intervjuu za emisiju “Alesto”, popularni Bogi je podelio jednu zanimljivu anegdotu u vezi sa najboljim teniserom svih vremena:

– Doček je bio neverovatan… Još me je Novak pozvao pre toga, pitao me: “E, kapiten, mogu ja da dođem?” Hteo sam da mu prekinem vezu, da mu spustim slušalicu – nasmejao se Bogdan, pa dodao:

– Neverovatno, stvarno. Rasplakao se na balkonu, mi nismo baš mogli, verovatno bismo i mi plakali da smo osvojili. Bilo je lepo, videli smo mlade ljude, nadam se da smo poslali lepu poruku deci, da smo im preneli motivaciju da bi trebalo da veruju, da smo i mi ta deca iz parkića, da smo prolazili kroz probleme i dobre stvari i u školi i napolju i da samo nastave da veruju i da sve je moguće.

Novak Đoković se rasplakao tokom dočeka ispred Skupštine (Foto: Starsport)

NAPORAN RAD

Potom je istakao koliko se divi Noletovoj radnoj etici:

– Novak je neverovatan, neka nastavimo da se viđamo na lepim mestima, to je verovatno i njegova želja, kao i moja. Vodili smo na jednom trenutku jedan sportski razgovor – gleda on mene, gledam ja njega, zanimljivo je videti kako radi najbolji atleta sveta. Iako je najbolji, pogledaš koliko vremena provodi u teretani, radeći na telu, koliko je tu prisutan kad to radi, nije da on to samo odradi 10 ponavljanja ‘benč presa’, već on sve to fokusirano radi i onda ti je sve jasno.

Upravo je ovakav pristup ključ za uspehe:

– Taj momenat je nešto što ja vidim, verovatno neko drugi vidi neke druge stvari, onda on treba to da primeni na svojoj karijeri, da iskoristi i da se motiviše, da radi… Ako si mislio da si radio 100 odsto, onda vidiš kako Novak radi kad je najbolji, pa vidiš da možda to nije 100 odsto, već da ima tu još. Onda ti to daje energiju, dopunjujemo jedni druge, a onda je to najlepša strana sporta – dodao je Bogdanović.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.