Budimo u kontaktu

ABA LIGA

CRNOGORSKA RAZGLEDNICA Budućnost u dobrom ritmu, Mornar se oprostio od plej-ofa, rukometašice prijatno iznenadile

Dopisnistvo CG

Objavljeno

,

Džastin Kobs je u padu forme (Foto: ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Sedmica za nama kada je u pitanju crnogorski sport može se praktično sagledati samo sa košarkaške strane. Bilo je pozitivnih, ali i negativnih stvari, očekivanih, ali i iznenađujuće loših… Ali, krenimo redom.


SVE KVOTE ZA UTAKMICU NJUJORK – OKLAHOMA POGLEDAJTE OVDE.


Košarkaši Budućnosti imali su dva meča – jedan u Evrokupu i jedan u ABA ligi. U Evrokupu ,,plavi” su se spotakli. Podgoričani su u derbiju grupe B poraženi u ,,Morači” od Venecije sa 82:72, čime je jasno da ne mogu biti među prva dva tima u grupi, ali u svakom slučaju tim Aleksandra Džikića imaće šta da pokaže u narednoj fazi.

Međutim, ono što brine stručni štab i navijače ovog tima svakako je pad forme Džastina Kobsa, koji se slučajno ili ne nadovezao na dolazak drugog pleja, Kendrika Perija. Ipak, ono što je svakako važnije, Budućnost je nastavila pobednički niz u regionalnom takmičenju, tako da nastavlja bitku za jedno od prva dva mesta. ,,Plavi” su savladali Megu s 86:69, a beogradski tim neočekivano je lako doživeo dva poraza u četiri dana u Podgorici, jer je prvo ubedljivo izgubio i od SC Derbija sa 83:62. Kada smo kod ,,studenata”, treba naglasiti da je SC Derbi baš tim trijumfom završio priču oko opstanka, jer sada ima pet pobeda više od Krke i Splita.

Najmlađem članu elitnog takmičenja sada ostaje da se nada eventualnom iznenađenju da može čak da se dokopa šestog mesta i plasmana u plej-of. Baš zbog toga može se reći da je SC Derbi prijatno iznenađenje, mada s obzirom na tim koji se formirao i brojna pojačanja, samo za neupućene je onda iznenađenje što ova ekipa nije pri dnu. Ako je SC Derbi prijatno , onda je Mornar neprijatno iznenađenje. Mornar je loše otvorio sezonu, onda je uspeo da napravi seriju od šest pobeda, ali je porazom od Igokee sada na tri trijumfa manje od plej-of zone, čime je jasno da su Barani zakucani ispod crte.

Problem za Mornar svakako je igrački kadar – krajem novembra iz Bara je bukvalno pobegao Kori Dejvis, zatim je pre dvadesetak dana ekipu napustio Trej Luis, koji je tražio sporazumni raskid, dok je pre nekoliko dana Mornar ostao i bez Nemanje Gordića, kojeg čeka operacija pošto je pokidao prednje ukrštene ligamente. Jasno je da će sezona koja je krenula porazima biti sumorno i završena…

Kada je u pitanju ABA 2 liga, na turniru u Banjaluci, crnogorski trio ostavio je polovičan utisak. Podgorica je ostvarila dve pobede i poraz, baš kao i Sutjeska, dok je razočarao Lovćen koji je upisao tri poraza uz koš razliku -54! Posle 10 kola samo je Sutjeska u zoni plej-ofa, dok su Podgorica i Lovćen u teškoj poziciji da se domognu razigravanja.

Sedmicu su na najlepši način završile rukometašice Budućnosti. Podmlađeni podgorički tim, koji ove sezone igra beznačajnu ulogu u Ligi šampiona, napravio je iznenađenje, savladavši Borusiju u Dortmundu sa 34:30. Mlade igračice Bojane Popović tako su pokazale da su tokom sezone napredovale i da su budućnost Budućnosti, a za kraj nastupa ove sezone u Ligi šampiona ,,plave” će imati priliku ovog vikenda u Podgorici da protiv Podravke jure treći trijumf.

Ove sedmice posle dva meseca pauze nastavlja se i fudbalski šampionat Crne Gore, igra se i finalni turnir Kupa Crne Gore u košarci, što znači da se uzbuđenja tek očekuju…

Borac uz podršku Lešića savladao Studentski centar

TRENER GLEDA I NE VERUJE Golman Napretka odbranio dva penala za dva minuta na “Karađorđu” (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.