Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

CRVENO-BELI KRALJ Katai na čelu “velike petorke”

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Aleksandar Katai (Foto: Starsport)

Prošla sezona je putokaz za narednu. Crvena zvezda je imala potpunu dominaciju na dva domaća fronta, a to je pokazala i analiza pojedinačnog učinka. Do tančina je poznat svaki parametar… Od jula se kreće u nove pobede.


FINALE KLS: Kvota nađe kladionice na to da će Crvena zvezda na poluvremenu meča sa FMP da vodi s bar 11 poena razlike (PH2 -10,5) je 1.82. Meč počinje u 20:00.


Košakraškim rečnikom rečeno “MVP” takmičenja je Aleksandar Katai. As Crvene zvezde je sa dva majstorska pogotka stavio obe ruke na pehar Kupa Srbije i samo potvrdio da je bio apsolutno prvo ime na srpskim terenimai. Na 47 mečeva postigao je 33 gola uz 14 asistencija, bio je ne samo najbolji strelac već i lider tima Dejana Stankovića u odbrani duple krune. Dribler iz Srbobrana je u Superligi imao najbolji indeks korisnosti od 258. Na 31 meču (2.515 minuta) postigao je 24 gola, dodao 11 asistencija. Uputio je 145 udaraca na gol, 57 ih je išlo u okvir gola, od tri penala promašio je jedan. Imao je 1184 pasova, 65 ključnih, 70 prodora…

Kako jedna lasta ne čini proleće i “jato”, tako ni Katai nije mogao da ostvari najuspešniju sezonu u karijeri bez podrške saigrača.

Aleksandar Dragović je drugi na rang listi sa indeksom 248 u 34 odigrana meča i sa čak 2074 pasa (92 odsto uspešnih), 69 odsto osvojenih duela, čak 73 odsto osvojenih vazdušnih duela. Uz to je postigao četiri gola u sezoni i dodao asistenciju.

Mirko Ivanić je treći sa indeksom 245 u 36 mečeva Superlige, 17 golova i šest asistencija. Gelor Kanga deli četvrto mesto sa Milanom Rodićem. Obojica imaju indeks 243. Na 33 meča levi bek je postigao tri gola (ukupno četiri u sezoni), dodao 10 asistencija, imao je 59 odsto dobijenih duela.

Fudbaleri Crvene zvezde uhvatili su na Zlatiboru zalet za sledeće ispite, a od nedelje uveče slede dva dana odmora, pred nastavak rada u Sloveniji.

PROČITAJTE JOŠ:

ISKUSNI TRENER IMA REŠENJE Đurović za MaxBet sport: Bez publike kada se sastaju Crvena zvezda i Partizan

KAO IZ VICA Bili Bosanac, Hrvat i Srbin… Oni su među najvećim promašajima Reala svih vremena!

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.