Budimo u kontaktu

ABA LIGA

CRVENO-BELI NA DOBROM PUTU KA “MAJSTORICI” Malo poena, puno grešaka i Zvezdina prednost od osam razlike

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Novi susret, nova velika borba i novi spektakl večitih rivala. Crno-beli u nedelju veče nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za osvajanje ABA lige, a ukoliko im to ne pođe za rukom ni večeras, odlučujući meč će da se igra pred njihovim navijačima u četvrtak veče.


KVALIFIKACIJE ZA EP: Kvota na pobedu Srbije protiv Bugarske u našoj kladionici je 1.48. Meč počinje u 20:45.  


Crvena zvezda ima prednost na poluvremenu 32:24. Prvih dvadeset minuta je obeležio veliki broj grešaka na obe strane, pre svega izgubljenih lopti, kao i teški uslovi za igru u pretoplom “Pioniru”.

Partizan je u meč ušao oslabljen zbog povrede Janisa Papapetrua, ali i jači za Aleksu Avramoviću koji se od prvog minuta našao na parketu. Crno-beli su dobro krenuli i poveli sa 12:6, ali su onda do kraja četvrtine postigli samo jedan poen.

Tim Željka Obradovića je u tim trenucima bio bez poena čak pet i po minuta. Zvezda je serijom posle prvog tajm-auta od 14:1 došla do prednosti od 20:13 na kraju prve četvrtine.

Skoro pa identičnu stvar koji je uradio Partizan u prvoj, ponovila je Zvezda u drugoj četvrtini. Crveno-beli nisu uspeli da postignu koš tačno pet minuta i na taj način su dozvolili crno-belima da dođu do izjednačenja (20:20).

Ipak, Crvena zvezda na pauzu odlazi sa prednošću od osam poena razlike 32:24. Narednih 20 minuta će da pokažu da li Partizan može do preokreta i titule već večeras ili se odlazi u “majstoricu”.

Najefikasniji u crveno-belom dresu posle prvih 20 minuta igre je Fakundo Kampaco sa 10 poena, dok je Filip Petrušev postigao devet. Na drugoj strani, Panter je dao šest, a Zek Ledej pet poena.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.