Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Čuveni italijanski sudija otišao u penziju

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Luiđi Lamonika (Foto: Euroleaguebasketball via Getty Images)

Nije baš bio omiljen svima u košarkaškom svetu, ali je, po pravilu, sudio najvažnije utakmice. Tako je bilo i u subotu uveče, kada je delio pravdu na finalnom meču Evrolige između Anadolu Efesa i Reala. Bila je to i poslednja utakmica u njegovoj karijeri. Italijan Luiđi Lamonika objavio je da odlazi u penziju.


Italija: Naša kladionica nudi kvotu 1.92 da će na meču Sasari – Breša biti ubačeno manje od 169 poena.


– Odsudio sam svoju poslednju utakmicu. Bilo je to neverovatno putovanje. Želim da ostanem u košarci, ali na drugačiji način – rekao je Lamonika.

Italijan ima punih 56 godina i karijeru sudije završava po sili zakona. Na međunarodnoj sceni proveo je 26 godina. Prvo veliko takmičenje bilo mu je Prvenstvo Evrope 1997, a prvi fajnal-for Evrolige sudio je 2002.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.