Budimo u kontaktu

EVROLIGA

EKSKLUZIVNO Đordi Bertomeu za MaxBet sport otkriva kada će da bude poznat status ruskih klubova u Evroligi

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu (Foto: Printskrin/Jutjub/euroleague basketball)

Ova Evroliga je neka koja nije bila zamišljena. Doduše, na neke stvari ne može da se utiče, rat je među njima… Odstranjivanjem ruskih klubova zbog rata ove zemlje na tlu Ukrajine, izmenila se “lična karta” najkvalitetnijeg klupskog takmičenja.


EVROLIGA: Kvota kladionice MaxBet sport na pobedu Crvene zvezde protiv Žalgirisa je 2.70. Meč u Kaunasu počinje u 18:00.


Sezona se privodi kraju, uskoro će da počne plej-of, sve se odvija “normalno” u nenormalnim okolnostima. Ova sezona će u maju da se privede kraju, ali mnogo nepoznanica vlada kad je u pitanju iduća sezona.

Na MaxBet radiju gostovao je Đordi Bertomeu izvršni direktor Evrolige.

Na korak-dva smo do završetka regularne sezone koja će ovog puta da se završi, za razliku od prošle koja je prekinuta zbog koronavirusa?

– Veoma smo zadovoljni zbog toga. Na nesreću opet smo imali probleme ovog puta zbog sukoba Rusije i Ukrajine – poručio je Bertomeu u emisiji “60 minuta s Vladom i Acom”.

Kako vidite narednu sezonu, da li se vraćaju ruski klubovi ili postoji neki mehanizam za popunu tih mesta?

– Još je rano o tome da govorimo, treba da vidmo kakva će da bude situacija. Jasnije će da bude posle Fajnal fora. Videmo kakve će da budu okolnosti. Ako ostane kao sada, biće veoma teško da se ruski klubovi vrate. Mi ćemo da predložimo klubovima neke stvari…

Kako ocenjujete Evrokup? Da li će samo pobednik ili i finalista da igraju u Evroligi?

Veoma sam zadovoljan takmičenjem, prikazan je visok nivo kvaliteta, ali za vrednovanje nikad nije dovoljna jedna sezona. Ovo je prva u ovakvom formatu. Šampion će sigurno da igra Evroligu, a finalista zavisi od toga da li će Monako da igra plej-of Evrolige. On ima pravo da igra i naredne sezone u Evroligi, ako se plasira u Top 8, a ako ne uspe u time, onda se ostvara i mesto za finalistu Evrokupa – odgovario je Bertomeu.

PROČITAJTE JOŠ:

BAKSUZNA BOJA Grobari da li ste znali ovo? Partizan je bio blizu odluke da ne igra u crno-belim dresovima! Jedan poraz je sve promenio (FOTO)

MAJSTORIJA Srbin u stilu Levandovskog pogodio u sezoni karijere! Blizu je titule (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.