Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Dok se mašta o novom stadionu, propao tender za saniranje postojećeg u Novom Pazaru

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Stadion u Novom Pazaru (Foto: Printskrin/Facebook/fknovipazar)

I dok fudbaleri Novog Pazara igraju najbolju sezonu u klupskoj istoriji, i to bez pomoći svojih navijača, u ovom gradu se sa nestrpljenjem očekuje početak najavljene sanacije stadiona. Međutim, izgleda da taj datum nije tako blizu.


ABA LIGA: Naša kladionica na igru H2 u utakmici između FMP-a i Mege u ponedeljak od 18.00 daje kvotu 1.90.


Naime, lokalna samouprava obustavila je i drugi tender za saniranje tribina Gradskog stadiona jer je jedina dostavljena ponuda bila gotovo duplo skuplja od procenjene vrednosti radova, saznaje radio “Sto plus”.

Isti izvor navodi da se na tender prijavila samo jedna građevinska firma iz Niša koja je za posao, procenjene vrednosti oko 9,3 miliona dinara, tražila nešto više od 17 miliona dinara.

Poslom saniranja bilo je predviđeno kompletno “obijanje” preko 930 kvadrata betonske obloge na istočnoj tribini, armiranje i potom betoniranje, kao i malterisanje i popunjavanje rupa u betonskim nosačima greda. Takođe, projektom je bila planirana i kompletna hidroizolacija istočne i severne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod tribina, kao i na četiri poslednja reda zapadne tribine.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona, koji već nekoliko meseci nosi naziv “Džaizkoin arena”, obavljena je 2011. godine kada je u poslu vrednom preko milion i po evra, u potpunosti izgrađena zapadna tribina. Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) tada je pisao da je lokalna samouprava tender sprovela nezakonito i da je ugovor dodeljen kompaniji koja nije ispunjavala uslove.

Novi Pazar se poslednjih meseci pominje kao jedan od gradova gde je planirana izgradnja potpuno novog fudbalskog stadiona. Radio “Sto plus” precizira da bi novi sportski objekat trebalo da bude izgrađen u Novopazarskoj Banji, a prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, ukupna vrednost radova je 19,2 miliona evra.

Podsetimo, fudbaleri Novog Pazara su zbog kazne ove sezone odigrali šest mečeva na svom stadionu bez prisustva publike. Već u narednoj utakmici kao domaćini, 15. oktobra protiv Vojvodine, imaće podršku publike. Tada će biti dozvoljen ulaz ljubiteljima fudbala na zapadnu i severnu tribinu, dok istočna zbog lošeg stanja nije u upotrebi.

PROČITAJTE JOŠ:

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Nestvarna gol razlika posle osam odigranih kola! Fudbalska Evropa u šoku (FOTO)

OBRATITE PAŽNJU NA NJEGA Ima samo 16 godina i treći je strelac Prve lige! Luković: Tek sam na pola puta do cilja

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.