Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

KOLAROV NIJE U PRAVU Tadić: Ponovio bih utakmicu sa Švajcarcima! Ovog igrača sam želeo da “ubijem”… (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Dušan Tadić (foto: Starsport)

Utakmica protiv Rusije (0:4) sigurno nije u lepom sećanju reprezentativcima Srbije. Ipak, Dušan Tadić ima i nešto lepo što može da pamti sa pomenutog meča iz Moskve.


ITALIJA KOŠARKA: Breša – Virtus (20.00), kvota na pobedu gosta u kladionici Maxbet iznosi 1.85


Kapiten “orlova” je tada postao rekorder nacionalnog tima. Bio je to 105. meč za Tadića u dresu reprezentacije, čime se izjednačio sa Branislavom Ivanovićem, a sva je prilika da će da ga pretekne već danas protiv Kipra.

Tim povodm, Tadić je govorio za Fudbalski savez Srbije. Slika koja je na neki način obeležila njegovu reprezentativnu karijeru jeste ona sa duela protiv Velsa 2018. godine.

U pitanju su bile kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a Tadić je na tom meču dobio udarac zbog kog mu je dres bio natopljen krvlju.

– Krv bukvalno nije mogla da stane, ne znam ni ja, oko dve nedelje. Baš sam imao ozbiljnih problema i doktor se čudio posle, kad sam se vratio u klub, tada Sautempton: “Ja ne znam kako igraš fudbal, ne možeš da igraš”, rekao je. A ja sam se osećao onako posle toga malaksao, nisam imao snage. Rekao je: “Ti nemaš uopšte krvi”. Morali su da mi daju infuziju i celu utakmicu nije mogla da mi se zaustavi krv. Rekli su mi da moram da izađem, ja sam rekao doktoru Mladenoviću da mi namesti nos. On je to tada uradio i nastavio sam utakmicu.

“RAZMIŠLJAO SAM SAMO O NJEMU”

To je bio “duel” Tadića i levog beka reprezentacije Velsa, Nila Tejlora. Tadašnji defanzivac Aston Vile je šutnuo sprpskog kreativca u nos.

– Bukvalno sam hteo, žargonski rečeno, da ubijem tog igrača. Bio je neki levi bek, onaj Tejlor. Igrao je tada u Aston Vili. Toliko mi je bilo krivo što kad smo igrali sledeću utakmicu, samo sam razmišljao o tome da igram protiv njega. Znači, bukvalno sam razmišljao kako ću da ga uništim. Ima da ga… Poješću ga i loptu i njega. Ima da ga driblam, da ga nosim na leđima. Sve ću da mu radim. Samo sam o tome razmišljao i on na kraju nije došao. Toliko sam se iznervirao, ne mogu da vam opišem. Kad sam video da nije na spisku, mnogo mi je bilo krivo. On je išao na loptu. Nije realno da ide tu na loptu. Ali sam hteo sportski da ga malo istučem, ali i da ga izvozam. Želeo sam da se oseća loše.

“MOGLI SMO DA DOBIJEMO ŠVAJCARCE”

Od 105 utakmica sa reprezentacijom Tadić je izdvojio jednu koju bi ponovo odigrao.

– Definitivno je to Švajcarska. Može i prvi i drugi put. Možda prvi čak i više. Zato što, eto, nekako smo tu prvu izgubili naivno. Ponovio bih i jednu i drugu, poklanjali smo im golove u oba meča.

Kako je voditelj istakao, Aleksandar Kolarov je posle meča sa Švajracima rekao: “Kada bismo igrali 10 puta sa njima, devet puta bismo izgubili”. Međutim, Tadić ne smatra da je to istina.

– Mislim da smo mogli da ih dobijemo i da smo morali. Jeste, oni su bili bolju tu utakmicu. Prvo poluvreme su bili bolji, ali smo mi dali gol i bilo je 1:0 za nas. Drugo poluvreme malo smo imali neku diskusiju u svlačionici. Da treba malo više da im izađemo, da ne dozvolimo toliko prostora, što smo imali za pravo. Izašli smo malo više i prvi pogodak smo primili iz toga. Nismo se odmah namestili, Jan Zomer je jednim pasom izbacio nas nekoliko i lopta je otišla na stranu, odbila se Granitu Džaki i on je dao gol. Drugi je bio pred kraj na kontru, kad smo išli na sve ili ništa. Oni su bili dobra reprezentacija, i sada su.

2 Komentara

2 Comments

  1. iz sljivika

    25.03.2024. at 10:20

    Švajcarci nikad nisu bili dobra reprezentacija pa ni sada. A to samo pokazuje koliko ste vi očajni kao skup pojedinaca(daleko ste od tima).

  2. mocnikralj

    25.03.2024. at 18:16

    Jaimey Tart tututururu

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.