Budimo u kontaktu

ENGLESKA

E, TO JE POSAO Odigrao 48 minuta, zaradio 28 miliona evra!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Žan-Kevin Augustin (Foto: Printscreen/YouTube)

Jedna greška klupskih čelnika koštaće Lids blizu 50 miliona evra, a jedan fudbaler može da se pohvali najlakšom zaradom u istoriji fudbala. Na osnovu krajnje skromnog učinka u engleskom klubu, za koji nije kriv, zaradiće 28 miliona evra. Njegovo ime je Žan-Kevin Augustin.


Na meču Benfika – Inter, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru ug 3+.


Francuz je u Lids stigao na pozajmicu iz Lajpciga u januaru 2020. Engleski klub se tada obavezao da će da otkupi njegov ugovor ukoliko se vrati u Premijer ligu.

I šta se desilo? Lids je u godini obeleženoj početkom pandemije izborio plasman u elitu, ali nije otkupio Augistinov ugovor. Najpre se svetskoj kući fudbala žalio Lajpcig koji je dobio 20 miliona evra, a sada je FIFA presudila i u korist fudbalera. Francuz je zatražio kompletan iznos petgodišnjeg ugovora koji je trebalo da potpiše leta 2020. Englezi će morati da mu isplate 28 miliona evra.

Augustin je, inače, za Lids odigrao samo 48 minuta na tri utakmice. Na osnovu toga će da zaradi ogroman novac, a poslednja nada engleskom klubu je žalba Sudu za arbitražu u sportu.

Uzgred, tržišna vrednost francuskog napadača je samo 1.3 miliona evra. Ponikao je u Pari Sen Žermenu, a od prošlog leta je član Bazela. Ove sezone je odigrao 18 utakmica i postigao četiri gola.

PROČITAJTE JOŠ:

PEP PROTIV TUHELA Večeras bacite šahovsku tablu i zaigrajte najlepši valcer

POTVRĐENO PISANJE MAXBET SPORTA Tomislav Sivić novi trener Mladosti iz Lučana!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.