Budimo u kontaktu

EVROLIGA

EVROLIGA Protivnici “večitih” poraženi dolaze u Beograd! Evo zbog čega je to “mač sa dve oštrice”

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Nikola Kalinić i Kori Volden će sledeće nedelje da dođu u Beograd (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

U srpskoj prestonici će sledeće nedelje da budu odigrane dve veoma važne utakmice. Publika će da bude u prilici da gleda kvalitetna izdanja svojih timova, što je svojevrsna privilegija.


NBA LIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Denvera protiv Portlanda je 1.60. Početak utakmice je zakazan za 03.00.


Utakmicama odigranim u petak, okončano je 15. kolo Evrolige. Srpski predstavnici, Crvena zvezda i Partizan, ostvarili su senzacionalne pobede u gostima protiv lidera na tabeli, Olimpijakosa i Fenerbahčea, što čitavu rundu čini veoma uspešnom za našu košarku.

Dobre rezultate u elitnom takmičenju “starog kontinenta” će da budu u prilici da nastave sledeće nedelje, kada će na noge da im dođu klubovi iz slavnih sportskih društava. Crveno-beli će snage da odmere sa Barselonom, a crno-beli sa Bajern Minhenom.

Oba protivnika “večitih” se nisu proslavila u 15. kolu, pošto su doživeli poraze – Španci od Valensije u istoimenom gradu (84:83), a Nemci od Žalgirisa u Kaunasu (75:67), pa će u Beograd da dođu ozbiljno uzdrmani, što je svakako šansa da timovi sa Malog Kalemegdana i iz Humske ostvare novi trijumf.

Ipak, ovakva situacija može da bude i kontraproduktivna za Zvezdu i Partizan, pošto će i Barselona i Bajern Minhen da imaju imperativ pobede. Ovo bi moglo da znači da će da ulože dodatni napor kako bi se “izvadili” zbog neuspeha iz tekuće nedelje.

Utakmica između Crvene zvezde i Barselone će da bude odigrana u petak od 19 časova, u dvorani “Aleksandar Nikolić”, dok će Partizan sa Bajern Minhenom da nastupi dan ranije, od 20.30, u dvorani “Štark arena”.

EVROLIGA, 15. KOLO

ČETVRTAK
Fenerbahče – Partizan 72:73
Alba – Makabi 70:83
Olimpijakos – Crvena zvezda 86:90
Baskonija – Virtus 90:79
Real Madrid – Asvel 92:73

PETAK
Anadolu Efes – Panatinaikos 88:69
Žalgiris – Bajern Minhen 75:67
Valensija – Barselona 84:83
Armani – Monako 79:71


Standings provided by Sofascore

PROČITAJTE JOŠ:

SENZACIJA U ISTANBULU Partizan srušio lidera na tabeli! Epski povratak Avramovića! (VIDEO)

PODVIG U PIREJU Bratski tim nije mogao protiv moćne Zvezde! Jedna odbrana rešila sve (VIDEO)

1 komentar

1 komentar

  1. Kole

    23.12.2022. at 23:48

    Ma Bayern je loš i PARTIZANI to ladno dobijaju. Sa Barsom i Zvezdom je to skroz druga priča i moraće Zvezda komplet da se mobiliše, a trebaće joj i malo sreće za eventualnu pobedu!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.