Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE KOŠARKA

FIBA LIGA ŠAMPIONA Tenerife i Unikaha zakazali finale u Beogradu

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Momenat sa utakmice Tenerife - Peristeri (foto: Starsport)

Pred ne više od tri hiljade svedoka po polufinalnom meču, u beogradskoj Areni u petak veče odigrane su dve utakmice polufinala na Fajnal-for turniru Košarkaške Lige šampiona (BCL), a u finalu najjačeg FIBA klupskog takmičenja u borbi za trofej igraće dve španske ekipe, Lenovo Tenerife i Unikaha Malaga.


NBA LIGA: Nju Orleans – Oklahoma (21.30), kvota na pobedu gosta u kladionici Maxbet iznosi 1.95


U prvom polufinalu nastupio je jedini srpski predstavnik na ovom turniru, Nemanja Dangubić, ali ni pored zapažane partije od 13 poena i 5 skokova nije pomogao svom Peristeriju da bude “pepeljuga“ ovog turnira.

Iako je ekipa, koju sa klupe sjajno predvodi legenardni Grk Vasilis Spanuliis, bila u igri do bukvalno poslednjeg momenta, presudilo je veliko iskustvo španskog sastava u ovom takmičenju, koje su već dva puta osvajali (2017 i 2022.) Na kraju 97:93 za ekipu sa Kanarskih ostrva, ponajviše zahvaljujući triju u sastavu Kajl Gaj (34 poena), Marselinjo Uertas (flert sa tripl-dablom: 27 poena, 9 skokova i 7 asistencija) i Georgi Šermandini (21 poen).

Drugo polufinale bilo svešpansko, između ekipa Unikahe iz Malage i UCAM Mursije, i kvalitet utakmice je bio u skladu sa pozicijama dva tima u Endesa ligi (Malaga je prva, Mursija na deobi četvrtog mesta).

Međutim, prvo poluvreme pripalo je slabije plasiranom u tom smislu. Ekipa Sita Alonsa igrala je kao sat, birajući uvek pravo rešenje u pravom momentu. Ali…

Najveći favorit takmičenja probudio u nastavku i pre svega zahvaljući šutu za tri poena i dominantnoj trećoj četvrtini (dobili su je sa 26:15) stigao do preokreta, i pobede od 80:73 vredne utakmice za trofej.

Više od drugih u zelenoj opremi istakao se Amerikanac Tajson Karter sa 14 poena (tri trojke u drugom delu meča), dok je Mursiju predvodio Marko Todorović sa 18 poena i pet uhvaćenih lopti.

Finale, nadamo se pred većim brojem gledalaca, na programu je u nedelju od 20 sati, dok borba za treće mesto počinje tri sata ranije.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.