Budimo u kontaktu

FIFA

Infantino: Na Svetskom klupskom prvenstvu igraće 24 tima!

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Đani Infantino (Foto: Beta/AP)

U Dohi je održan Kongres Svteske fudbalske federacije (FIFA), a potom se predsednik Đani Infantino obratio medijima. Kako prenosi španska Marka, on je rekao da će na Svetskom klupskom prvenstvu 2024. godine da se takmiče 24 tima!


ALŽIR: U petak od 16 igraju ASO Čif – Biskra, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.80. 


Svetsko klupsko prvenstvo je bilo novo takmičenje. Zaustavljeno je zbog pandemije. Imaćemo novu verziju od 24 tima. Nema datuma, ali projekat ide i mogao bi da se pojavi 2024. godine. Želimo to je i nalazi se na našoj listi prioriteta. Naći ćemo pravi datum. U celom svetu Svetsko klupsko prvenstvo je veoma važno osim u Evropi. Razgovaramo o tome. Biće u junu 2024. godine – rekao je Infantino.

Ostaje da se vidi kako će to da izgleda i ko će sve da učestvuje. Svetsko klupsko prvenstvo je prvi put održano 2000. godine i na njemu učestvuju šampioni svih kontinetana. Od dosadašnjih 18 takmičenja Evropljani su slavili 14 puta, a Južnoamerikanci četiri. Pre ovog takmičenja se igrao Interkontinentalni kup u kojem su se sastajali šampioni Evrope i Južne Amerike.

MUNDIJALI NA SVAKE DVE GODINE?

Ponovo je predsednik FIFA govorio o ideji da se Svetska prvenstva održavaju svake druge godine.

Videli smo da bi Svetsko prvenstvo na svake dve godine bilo povoljno, ali smo se uverili da postoji jaka opozicija. Mora se učiniti nešto više za fudbal. Nema koristi da se sve zatvori i ignoriše. Nema žurbe, ali nastavljamo da učimo. Želimo da se svi slože – jasan je Infantino.

PROČITAJTE JOŠ:

FIFA IZBACILA TRI DRŽAVE Rusija nije među njima, to pitanje nije ni razmatrano!

PONOVO ZAJEDNO Piksi čestitao Santosu plasman u Katar

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.