Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

NE ODUSTAJU U ovoj evropskoj zemlji i dalje neće da se koristi VAR

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

VAR sobu nećemo da vidimo u Švedskoj (Foto: Starsport)

VAR sistem je pristutan u gotovo celom svetu. Ipak, ima zemalja koje ne žele da uvedu ovu savremenu tehnologiju koja pomaže u rešavanju spornih situacija u fudbalu. Jedna od njih je Švedska.


LA LIGA: Od 21 igraju Sosijedad – Real, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 3.10.


Predsednik Fudbalskog saveza Švedske Frederik Reinfeld je potvrdio da će se fudbal u ovoj zemlji na najvišem nivou i dalje igrati bez VAR tehnologije. U julu prošle godine je Profesionalna fudbalska liga Švedske, koja obuhvata klubove prvog i drugog ranga, istakla je da se protivi uvođenju VAR-a.

Ako sam dobro prebrojao, imamo 18 elitnih klubova i dva okruga koja su istakla da ne žele da uvedemo VAR. Mi to poštujemo. Zato nismo izneli nikakav predlog na prethodnom sastanku Predsedničkog odbora i ne predviđam da će se to desiti ni u budućnosti. Zalažem se za poštovanje demokratskih pravila lige – rekao je Reinfeld, koji je nekada bio premijer Švedske.

Interesantno je da je Reinfeld ranije isticao da je VAR budućnost fudbala, ali je odlučio da poštuje stav većine klubova.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.