Budimo u kontaktu

ZOI u Pekingu

Hokejaši Finske osvojili zlato! Rusi srušeni u finalu

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Radost hokejaša Finske posle završetka finala s Rusijom (Foto: Beta/AP)

Rusi nisu uspeli da odbrane zlato iz Pjončanga. Novi olimpijski šampion, prvi put u istoriji, postala je Finska, pošto je poslednjeg dana Zimskih olimpijskih igara u Pekingu slavila sa 2:1 (0:1, 1:0, 1:0). Na ovom turniru je ostvarila svih sedam pobeda i više nego zasluženo osvojila najsjajnije odličje.


SRBIJA, SUPERLIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Vojvodine protiv Metalca je 2:15. Meč počinje u 15:00.


Jedini pogodak za Rusiju postigao je Mihail Grigorenko, s igračem više, u osmom minutu meča. Posle tri i po minuta igre u drugoj četvrtini izjednačio je Vile Poka udarcem iz daljine, a pogodak za zlatnu medalju postigao je Hanes Bjorninen, posle samo 31 sekunde igre u poslednjoj trećini. Odlično je reagova i šut Antile sproveo iza leđa golmana Ivana Fedotova koji je ukupno zabeležio 29 odbrana.

Pokušavali su Rusi da stignu do izjednačenja, ali kako je vreme odmicalo nisu pojačavali pritisak, nisu ni stvarali neke izgledne prilike. Finci su lako izlazili s njima na kraj. Očekivalo se da na dva-tri minuta pre kraja Rusi umesto golmana uvedu igrača na led i tako pokušaju da stignu do pogotka. Međutim, taj potez je učinjen kasno, minut pre završetka…

PROČITAJTE JOŠ:

IZBOR Određene sudije za finale Kupa

Obradović o finalu: Očekujem da sve bude u znaku košarke i apsolutnog fer-pleja!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.