Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

IZBOR IGRAČA JE SAMO NJEGOV Da li je ovo najveća greška Željka Obradovića prilikom formiranja tima?

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Trener Partizana Željko Obradovića (Foto: Starsport)

Kuda plovi Partizanov brod? Nema navijača ovog kluba koji neće da odgovori sa: “U Evroligu”. Sada, sledeće ili one tamo godine, ostaje da se vidi. Preko terena ili specijane pozivnice, svejedno im je. Sa Željkom Obradovićem, sasvim izvesno. Upravo je Žocov dolazak povratio nadu i podigao samopouzdanje. S najtrofejnijim evropskim trenerom ne bi trebalo da bude ništa nemoguće. Da li je baš tako?


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na pobedu Kristal palasa protiv Lidsa je 2.20. Meč počinje u 21:00.


Ko radi taj i greši, niko nije izuzet od pogrešne procene, pa ni veliki Željko. Za sada je Partizan hendikepiran na jednoj poziciji…

U Realu mu je igru vodio Dejan Bodiroga, u Panatinaikosu Dimitris Dijamantidis i Vasilis Spanulis, a u Fenerbahčeu Kostas Slukas i Nando de Kolo. U Partizanu?

MADAR JOŠ NIJE “TAJ”

U Partizanu je izbor pao na Jama Madara. “Iskopao” ga je Željko, dao mu poverenje i ključeve igre u ruke. Potpisan je trogodišnji ugovor. Upravo je Partizan najslabiji na poziciji organizatora igre, a to pokazuju i brojke. Asistencije nisu nešto što odlikuje tim iz Humske, u napadu se uglavnom igra izolacija. Nije Madar još “taj”, što ne znači da neće da bude. Jedini problem je što su navijači Partizana velike nade polagali već u ovu sezonu…

Jam Madar (Foto: Starsport)

Razume se da stvari nisu iste onda i sada. Partizan nema budžet kao što ga imaju Real Madrid, Panatinaikos i Fenerahče, ne može da kupi koga god poželi, mada je nekoliko evroligaša ostavio praznih ruku kad su angažovanja Kevina Pantera i Zeka Ledeja u pitanju. Oni su vrhunski igrači s velikim platama (posebno Panter), ali utisak je da je promašeno na poziciji pleja. Bar u ovoj sezoni. Recimo, u ABA ligi je Jam Madar na 49. mestu po proseku broja asistencija – 2.16 po meču. Malo je to za ambicije kluba kakav je Partizan.

DOŠAO SAMO CENTAR

Nije uvek lako, ali je gotovo uvek dobro kad ti ton igre tima daju Đorđević, Bodiroga, Dijamantidis i ostali velikani evropske košarke koji su bili pod dirigentskom palicom Željka Obradovića. Sasvim su drugačije “note” nego što ih sada prozvodi dvojac ili čak trojac Madar-Avramović-Mur. Plej je trener na terenu, a oni nisu na tom nivou na kom su bili dosadašnje Žocove “jedinice”.

Izbor igrača je bio samo na Željku Obradoviću i ako je neko odgovoran onda je to on. Podbacilo se na mestu organizatora igre. Imao je Partizan mogućnost da se u januaru/februaru pojača igračem na toj poziciji, ali je na kraju odlučeno da ipak dođe samo centar (Matijas Lesor).

Ta odluka je, pokazalo se, odnela prvu šansu za plasman u Evroligu, preko Evrokupa. Partizan je izgubio dobijen meč sa Bursom, zahvaljujući i greškama Madara i Avramovića. Videćemo šta će da bude u ABA ligi…

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJEMO Defanzivac broji poslednje dane u Zvezdi

SVAKA ČAST! Ovaj petoligaš ima veću podršku nego mnogi klubovi iz Superlige Srbije! (VIDEO)

15 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.