Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

KLS udario na KSS zbog Partizana

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Predrag Danilović, predsednik KSS (Foto: Starsport)

Predstavnici Košarkaške lige Srbije (KLS) odbacili su navode Košarkaškog saveza Srbije (KSS) da su oni izdali dozvolu Partizanu, nakon što klub prošle godine nije igrao Superligu, i dodali da je za trenutnu situaciju najodgovorniji Upravni odbor KSS-a.


NBA: Od 1 sat iza ponoći igraju Detroit – Šarlot, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.90.


Činjenica je da je Komisija za izdavanje dozvola za sezonu izdala dozvolu KK Partizan 30. 06. 2022. Dozvola je izdata na osnovu prijave koju je KK Partizan poslao pre odluke da istupi iz završnice domaćeg takmičenja, tako da je prijava u trenutku podnošenja bila validna. Posle izdavanja dozvole pravo žalbe na odluku Komisije, pored Direktora KLS, imaju i potpredsednik KSS zadužen za takmičenje kao i Generalni sekretar KSS – piše u saopštenju KLS i dodaje se:

Ni oni to pravo nisu iskoristili, svesni činjenice da isključivo zbog nečinjenja Upravnog odbora KSS nije postojao validan osnov za žalbu i da je KK Partizan u trenutku izdavanja dozvole ispunjavao sve neophodne uslove.

CRNO-BELI MORALI DA OBAVESTE KSS

KSS je krajem januara izdao saopštenje, u kojem ističu da je Partizanu dozvolu izdala KLS. Prethodno je zbog cele situacije reagovala Crvena zvezda, koja je zapretila da neće učestvovati na predstojećem Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

Iz KLS ističu da je Partizan prema pravilniku morao da obavesti KSS o svakom događaju nastalom posle podnošenja zahteva za dozvolu, a koji predstavlja značajnu promenu informacija.

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

U ovom slučaju, to je odluka o istupanju iz Lige o kojoj je Predsedništvo KLS obavestilo Upravni odbor KSS dopisom od 22. avgusta 2022. Iako je za ovakve situacije Pravilnikom o takmičenju KSS propisano načelo hitnosti, Upravni odbor KSS je odlučio da ne uvrsti ovu temu ne samo na prvu narednu sednicu 25. avgusta 2022. nego i na naredne dve (2. septembar 2022. i 26. septembar 2022.) i umesto toga pošalje neformalni odgovor Predsedništvu KLS – piše u saopštenju.

KLS navodi da je ključna činjenica da se postupak izdavanja dozvola za sezonu završava početkom takmičenja za koje se izdaju dozvole, u ovom slučaju 1. oktobra.

UPRAVNI ODBOR SE NIJE IZJASNIO

Zato je KLS reagovala i 22 .08. 2022. zatražila od Upravnog odbora KSS da se izjasni o statusu KK Partizan jer je javno naveo da istupa iz takmičenja i ekipa se nije pojavila na utakmicama polufinala plej-ofa Superlige Srbije. Prema članu 36 Pravilnika o takmičenju KSS, klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja, (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kojeg je istupio – piše u saopštenju i dodaje se:

Na osnovu istog Pravilnika, Upravni odbor je bio dužan da se po hitnom postupku izjasni o statusu KK Partizan i odlukom definiše da li je KK Partizan u skladu sa opštim akitma KSS suspendovan ili ne, što evidentno nije učinjeno.

Predstavnici KLS ističu da je Upravni odbor KSS svesno odlučio da zanemari svoje obaveze propisane opštim aktima KSS-a i da je svojim nečinjenjem isključivo odgovoran za trenutnu situaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

OD ARMANIJA DO ARMANIJA Evroliga preko Španaca poslala jasnu poruku Zvezdi!

SRUŠIO ŠAMPIONA Jokićev tripl-dabl protiv Voriorsa! U centru pažnje način na koji je nadmudrio Karija (VIDEO)

4 Komentara

4 Comments

  1. DANILKO KR**PA OD ČOVEKA

    03.02.2023. at 15:05

    DOLEE DANILOVIĆ, LO**POV, PROBISVET, ULIČNI I KAFANSKI TABADŽIJA, KOJI BRUKA SRBSKU KOŠARKU !!! U IME NAROD, SMENA, ZATVOR I SUĐENJE!!!

    • Vlada

      03.02.2023. at 16:24

      Mali nepismen si zasto komentarises sta te boli

      • DRUG VLADA ISPRDAK NA DRUGARICU TRT MILJOKU😂😆😂😆😂🤣

        03.02.2023. at 18:24

        U jedvaa 6 reči si nam svima objasnio šta je pusmenost!😂🤣 Eeeee gejače

  2. Sloba

    03.02.2023. at 16:15

    Daniloviću kupi se bre

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.