Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

PREDSEDNICA RSS Delić: Nisu tačne zamerke da igramo spor rukomet! Na korak smo da dostignemo selekcije iz vrha

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Milena Delić (Foto: Rukometni savez Srbije)

Predsednica Rukometnog saveza Srbije (RSS) Milena Delić rekla je da su rukometaši išli na pobedu u svakoj utakmici na nedavnom Svetskom prvenstvu, kao i da je reprezentacija blizu da dostigne najjače timove.


ABA LIGA: Od 18 igraju Split – Zadar, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.83.


Najvažnije mi je da među momcima vlada timski duh, da su na svakoj utakmici igrali na pobedu. Kada su gubili nisu se predavali i to je nešto što nije bila slika našeg tima u prethodnom periodu. Ranije su porazi bili sa velikom razlikom baš zbog toga, dok danas kada imamo padove u igri mi umemo da se vratimo iz minusa. Mislim da smo na korak da dostignemo reprezentacije koje su u samom vrhu – rekla je Delić, preneo je RSS.

Rukometaši Srbije su na nedavnom Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj zauzeli 11. mesto, sa četiri pobede i dva poraza. Delić je dodala da igrači sa zadovoljstvom igraju za reprezentaciju, što predstavlja dodatni motiv svima u Savezu.

SAVEZ OMOGUĆIO SVE USLOVE

Kao Savez, omogućili smo sve što je potrebno, da nemaju nikakve zamerke na odnos prema njima i sada je vidljivo i zajedništvo koje vlada, dok podršku osećaju svi – rekla je Delić.

Zlato je na Svetskom prvenstvu po treći put zaredom osvojila selekcija Danske, koja je u finalu bila bolja od Francuske (34:29). Delić je istakla da rukomet sve više dobija na snazi i brzini, ali da ne vidi veću lepotu u igri.

Sve drugo se svodi na trčanje i kontre. Mi ćemo morati da se razvijamo u tom pravcu, ali mislim da te zamerke što igramo spor rukomet nisu u potpunosti na mestu. Pokazali smo da možemo da igramo brzo, ali i da ponekad taktički usporimo protivnika.

Predsednica RSS-a rekla je da se bez rezultata u mlađim kategorijama ne mogu očekivati uspesi prvog tima.

Sve reprezentacije koje osvajaju medalje su to gradile od kadetskog uzrasta i mi se tim modelom vodimo sada. Svakako, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez velike pomoći države, posebno predsednika Aleksandra Vučića koji je i javno podržao uspon rukometa.

SELEKTORI ZASLUŽILI PODRŠKU

Delić je dodala da je selektor Toni Đerona unapredio igru reprezentacije, kao i da je zaslužio podršku.

Za svaki veći rezultat potrebno je vreme i čestim smenama se do njega ne može doći. Tako smo verovali i u Đorđa Teodorovića, selektoru juniora, isti pristup imamo i prema Urošu Bregaru selektoru rukometašica.

Delić je rekla da je važno da ženska rukometna reprezentacija dobije naslednice, kada se povuku Kristina Liščević, Jovana Stojiljković i Jelena Lavko.

Klubovima nije lako, ali mi smo tu da podržimo rad struke i da na čelu sa Bregarom i kroz što češća okupljanja rastemo postepeno – zaključila je Delić.

PROČITAJTE JOŠ:

OD ARMANIJA DO ARMANIJA Evroliga preko Španaca poslala jasnu poruku Zvezdi!

POTVRĐENO PISANJE MAXBET SPORTA Zvezda završila još jedno pojačanje za Ligu šampiona

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.