Budimo u kontaktu

FRANCUSKA

LIGA 1 Sent Etjen sačuvao nadu u opstanak, Lans grabi ka Evropi (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Duel sa meča Lil - Lans (Foto: FK Lans/Tviter)

Fudbaleri Sent Etjena i Lansa slavili su u mečevima protiv Bresta odnosno Lila u subotnjem programu šampionata Francuske. Jednima je tzrijumf došao kao melem u borbi za opstanak, a drugima za Evropu.


Na meču Atletiko Madrid – Espanjol, naša kladionica nudi kvotu 2.30 za igru 1&3+.


I dalje aktuelni šampion pretrpeo je novi poraz. Pred svojim navijačima, Lil je uspeo da izgubi i od lansa, koji ga je na taj način pretekao na tabeli i bliži je plasmanu u Evropu. Već u 4. minutu Frankovski je doveo Lans u vođstvo, a Kalimuendo je u 37. minutu duplirao prednost. Nadu Lilu vratio je Džaka u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, ali se ispostavilo da Lil više od toga nije mogao, jer su u nastavku meča mreže mirovale.

Veliku borbu za opstanak vodi slavni Sent Etjen. Tri važna boda upisana su u utakmici sa Brestom, koji je šokirao domaće navijače u 8. minutu, kada je Honorat postigao gol za vođstvo gostiju.

Ipak, brzo su se pribrali fudbaleri sent Etjena, pa je već u 14. minutu Kamara izjednačio, a isti igrač je zatim u 39. minutu doneo potpuni rezultatski preokret, a to je ujedno bio i konačan ishod ovog duela posle kojeg je Sent Etjen, makar privremeno, izvan zone ispadanja.

LIGA 1, 32. kolo

Subota

Sent Etjen – Brest 2:1 (2:1)

(Kamara 14, 39 – Honorat 8)

Lil – Lans 1:2 (1:2)

(Džeka 45+1 – Frankovski 4, Kalimuendo 37)

Nedelja

13.00 Nica – Lorijen

15.00 Mec – Klermon

15.00 Monpelje – Rems

15.00 Nant – Anže

15.00 Troa – Strazbur

17.05 Lion – Bordo

20.45 PSŽ – Marselj

Petak

Ren – Monako 2:3 (1:1)

(Tait 3, Terije 90+2 penal – Vanderson 12, Ben Jeder 58, Boadu 77)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.