Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Majami u finalu Istoka, Dalas izborio “majstoricu” na Zapadu (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Džimi Batler je vodio Majami do pobede i plasmana u finale (Foto: Beta/AP)

Košarkaši Majamija plasirali su se u finale plej-ofa Istočne konferencije NBA lige. Oni su u šestoj utakmici pobedili Filadelfiju sa 99:90.


NBA: Od 1:30 iza ponoći igraju Milvoki – Boston, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.88. 


Majami je do pobede predvodio Džimi Batler sa 32 poena, osam skokova, četiri asistencije i dve blokade. Maks Strus pobedi je doprineo sa 20 poena, 11 skokova i pet asistencija, a Pi Džej Taker sa 12 poena i devet skokova. Bem Adebajo dodao je 10 poena i osam skokova, a sa 10 poena utakmicu je završio i Tajler Hirou.

Majami je utakmicu rešio serijom 16:2 u trećoj četvrtini u kojoj je Batler postigao 14 poena. On je bio jedan od najboljih igrača Majamija u seriji, u trećem meču postigao 33 poena, a u četvrtom 40.

U ekipi Filadelfije Džoel Embid postigao je 20 poena uz 12 skokova, a Tajris Maksi 20 poena, uz četiri asistencije i tri skoka. Šejk Milton dodao je 15, a Tobajas Haris 14 poena i osam skokova. Filadelfija nije prošla drugu rundu plej-ofa od 2001. godine.

Majami se drugi put u poslednje tri sezone plasirao u finale konferencije, u kome će igrati protiv boljeg iz duela Milvokija i Bostona. Šampion Milvoki vodi u seriji sa 3:2.

Košarkaši Dalasa izjednačili su na 3:3 protiv Finiksa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su pobedili sa 113:86. Luka Dončić bio je najbolji u pobedničkom timu sa 33 poena, 11 skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte.

Redži Bulok postigao je 19 poena uz sedam skokova za Dalas, Džejlen Branson dodao je 18 poena, a Spenser Dinvidi 15 poena. Naš Boban Marjanović je na terenu proveo dva minuta i imao je učinak od dva poena i isto toliko skokova.

Dalas je krajem druge deonice napravio seriju 19:5 i stekao 15 poena prednosti na kraju poluvremena, 60:45.

U ekipi Finiksa Deandre Ejton postigao je 21 poen uz 11 skokova, a Devin Buker 19 poena, uz osam skokova i tri asistencije. Kris Pol dodao je 13 poena, a Dže Krauder devet. Sansi drugu godinu uzastopno pokušavaju da uđu u finale Zapada.

U ovoj seriji ekipe su pobeđivale u svih šest utakmica kao domaćini, a odlučujući sedmi meč igraće se u nedelju uveče u Finiksu. U drugom polufinalu Zapadne konferencije igraju Golden Stejt i Memfis, a Voriorsi vode sa 3:2.

NBA, PLEJ-OF

Filadelfija – Majami 90:99 (2:4 u seriji)

Dalas – Finiks 113:86 (3:3)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJBOLJI KADA JE NAJPOTREBNIJE Zvezda slomila Ljubljančane i povela u seriji!

MVP DOMINACIJA Jokić rame uz rame sa najboljima u 21. veku!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.