Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

Maljković posle poraza: Kada izgubite 19 lopti onda ne zaslužujete da pobedite (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Marina Maljković (Foto: Starsport)

Srpske košarkašice izgubile su na startu Svetskog prvenstva u Australiji od Kanade sa 67:60.  Posle meča je selektor Marina Maljković istakla da košarkašice nisu bile nervozne.


LIGA NACIJA: Od 20:45 igraju Belgija – Vels, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.40. 


Bile su spremne za utakmicu, sve je bilo u redu. Teško je objasniti timu koliko su teški fizički dueli protiv Kanade i to ste videli na utakmici. Sigurno je činjenica da je ovo prva utakmica uticala na devojke, ali nije bila klasična nervoza. Trudile su se, ali nisu uspevale da se izbore za kontaktom jedan na jedan. Imali smo mnogo lošu drugu četvrtinu. Prva je bila dobra, ali nismo uspeli tako da nastavimo – rekla je Maljković i dodala:

Pokušavali smo u trećoj i četvrtoj četvrtini da se vratimo i menjamo različite vrste odbrane da zaustavimo njihov nalet. Uspele smo da im pariramo u skoku. Ipak, kada odigrate kao u drugom periodu i kada izgubite 19 lopti onda ne zaslužujete da pobedite.

Srbija je sa dva centra pokušavala da se suprotstavi Kanadi.

Predominantne su u napadu. Imaju igračicu od dva metra koja sedi na klupi. Nisu nas iznenadile.

Maljkovićevoj je jasno da rezultat ne može da se ostvari preko noći.

I prethodna generacija je imala svoj put odrastanja i ova mora da ga prođe. Svaki dan vam ponavljam i ponavljaću, a to je da ja verujem u njih. Rekla sam to u februaru, kao i u maju posle tri meseca rada. One su u procesu učenja. Pred utakmicu sa Japanom i Malijem nemamo nikakav trening, to je specifično pgootovo jer imamo mlad tim. Ipak, kako je svima, tako je i nama – jasna je Maljković.

Nema vremena za tugovanje. Naredni rival je Japan, a utakmica se igra u petak od četiri sata ujutro po našem vremenu.

Japan igra totalno drugačiju košarku od Kanade. Biće mnogo težak meč, Japan je mnogo bolji tim. Igrao je finale Olimpijskih igara u Tokiju. Japanke nemaju snagu kao Kaanađanke, ali imaju neverovatnu brzinu i šutere. One su pola godine na okupu i kao tim su jake.

Košarkašice su u Sidneju imale veliku podršku naših navijača.

Moram da im se zahvalim, nisam očekivala. Nije mi bilo na kraj pameti da će ovoliko da ih bude. Znamo šta ovim ljudima znači reprezentacija i molim ih da budu uz naš mladi tim i dalje – zaključila je Marina Maljković.

PROČITAJTE JOŠ:

NEMIRI U BAJERNU Četiri igrača predvode bunu protiv trenera!

ARNAUTOVIĆ O BIVŠEM TRENERU Miha mi je kao stariji brat! Njegova smena bila je za mene gorak momenat

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.