Budimo u kontaktu

NBA LIGA

Dončić bacio Kliperse na kolena, Jokić već dobija narednog rivala (FOTO/VIDEO)

Emir Selmani

Objavljeno

,

Luka Dončić u duelu sa Kavajem Lenardom (Foto: AP Photo/Tony Gutierrez)

Novom spektakularnom partijom slovenački reprezentativac Luka Dončić bacio je Los Anđeles Kliperse na kolena i doneo Dalasu vođstvo od 2:1 u seriji. Maveriksi su slavili sa 101:90 u tvrdom meču odigranom u Teksasu.


ENGLESKA: Fulam i Kristal Palas sastaju se od 16.00, a kladionica MaxBet nudi kvotu 3.20 na pobedu gostiju.


Dončić je bio najefikasniji na utakmici sa 22 poena, a upisao je i deset skokova i devet asistencija. Jedna asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl.

Luka Dončić (Foto: Beta/AP Photo/Tony Gutierrez)

Naredni meč između Dalasa i Klipersa na programu je u nedelju od 21.30. Pobednik serije će na megdan boljem iz duela između Oklahome i Nju Orleansa. U toj seriji Oklahoma vodi sa 2:0.

A drugo polufinale Zapada praktično se nazire. Nikola Jokić i aktuelni šampioni Denver Nagetsi na pragu su nove “metle” protiv Lejkersa (3:0 u seriji), a u istoj poziciji je Minesota protiv Finiksa. Timbervulfsi su slavili i treći put zaredom protiv favorizovanih Sansa. Bilo je 126:109 u Arizoni za goste, koje je do pobede predvodio sjajni Entoni Edvards sa 36 poena.

Na Istoku je odigran jedan meč, ali daleko zanimljiviji od dva na Zapadu. Indijana je povela sa 2:1 u seriji protiv Milvokija, koji je oslabljen neigranjem najboljeg igrača Janisa Adetokumba. Domaćin je slavio posle produžetka sa 121:118, a koš odluke i dodatno slobodno bacanje na dve sekunde do kraja postigao je Tajriz Haliburton.

Tajriz Haliburton u duelu sa košarkašima Milvokija (Foto: Beta/AP Photo/Michael Conroy)

Gostima nije pomogla ni partija sezone Krisa Midltona. Amerikanac je ubacio 42 poena uz deset skokova i pet asistencija.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.