Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Odbijen predlog Zvezde! Sledi izbor predsednika FS Srbije

Mirko Markovic

Objavljeno

,

Nenad Bjeković (Foto: Starsport)

Za sedam dana biće ustoličen predsednik FS Srbije, a ulogu prvog čoveka treba da dobije jedini kandidat Nenad Bjeković. Komisija koja sprovodi izbore, posle pregledane dokumentacije dala je “zeleno svetlo”, tako da je aktuelni v.d predsednika ispunio sve uslove da nasledi Slavišu Kokezu, koji je fotelju napustio u martu 2021.godine.


SUPERLIGA SRBIJE: Kvota naše kladionice na igru gol gol (GG) u meču Napredak – Vojvodina (20:00) je 1.93.


Odbijen je predlog Crvene zvezde da se glasanje prolongira za 90 dana i sve održi u februaru ili martu naredne godine. Od toga nema ništa pa će poslednjeg dana oktobra članovi nove Skupštine ispred sebe da imaju nekoliko tačaka dnevnog reda, od kojih je najvažnija izbor čelnika. Potom na red dolazi sastav novog Izvršnog odbora.

Posle sastanka u ponededeljak usledilo je zvanično saopštenje sa Terazija iz kojih razloga ne može da se pomera glasanje, kao i druge pravne norme, koje su važne za čitav proces, koji zapocet na svim nivoima još u julu.

Poštovani gospodine Mijailoviću, ovim dopisom Vam odgovaramo na Zahtev podnet od FK „Crvena zvezda” dana 21.10.2022. godine, kojim se traži odlaganje izborne sednice Skupštine FSS sazvane od strane Izvršnog odbora FSS za 31.10.2022. godine. Potpuno je nejasno zbog čega ste takav zahtev podneli na samom završetku izbornog procesa, imajući u vidu da je FSS javno objavio Saziv sa dnevnim redom predmetne sednice Skupštine FSS još 1. septembra 2022. godine. Dakle, proteklo je punih 50 dana od zakazivanja sednice, više od tri meseca kako su raspisani izbori i gotovo godinu dana od datuma usvajanja novog Statuta FSS. Kada se uzme sve prethodno navedeno u obzir, sami argumenti za odlaganje sednice Skupštine FSS su potpuno pravno, logički i faktički neutemeljeni. Od FSS se zahteva nešto što pravno nije moguće – između ostalog saopštava FSS.

Navodi se još:

– Napominjemo da bi bilo kakvo dalje odlaganje održavanja sednice Skupštine FSS prouzrokovalo reakciju UEFA koja bi u FSS uvela tzv. prinudne mere kroz postavljanje Komisije za normalizaciju odnosa, što je bio slučaj u nekim drugim evropskim fudbalskim savezima. Takav razvoj događaja predstavljao bi veliku sramotu za naš fudbal i našu zemlju.

Kompletno saopštenje pročitajte OVDE.

PROČITAJTE JOŠ:

POTVRĐENO PISANJE MAXBET SPORTA Na spisku Srbije 35 igrača, konačna lista za Katar u novembru

JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO Oglasile se “delije”: Mnoga su se čuda dešavala…

9 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.