Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

Ode “Džaro”… Preminuo “kralj nameštenih utakmica!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Velibor Džarovski (Foto: Printksrin/Youtube/ Jutarnji Program TV Happy

Otišao je nekrunisani kralj nameštenih utakmica. Posle kraće bolesti 75. godini je preminuo Velibor Džarovski. Vest je potvrdila porodica, prenose mediji iz Severne Makedonije.

Bio je popularni Džaro menadžer brojnim estradnim zvezdama iz doba Jugoslavije. Zastupao je Zdravka Čolića, Bijelo Dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. “Bavio” se i fudbalom, govorio je da je namestio oko 80 utakmica u ligi SFRJ. Prvi meč u koji je “upleo prste” bio je Jugokokta – Tikveš. Platio je 500.000 dinara da se odigra na rezultat koji je on rekao. Po njegovim “instrukcijama” je, 1971. godine, utakmica niže lige u Makedoniji, Leskoec – Velgošti završen pobedom domaćina od 134:0!

Da su tada postojale kladionice ja bih bio Bil Gejts. Kladionice su crno zlo kao i ljudi koji učestvuju u tome, pa i ja – rekao je svojevremeno Džarovski

Namestio je 80 utakmica i 30 festivala kao i izbora za mis.

– U svakom klubu imate igrače koji su kockari, trebaju mu pare za kuću, želi novi auto ili ima ljubavnicu koju treba da izdržava. Normalno je da sam na stadionima, gde sam radio koncerte, upoznavao igrače. Muvao sam i s upravama klubova. Uđem u svlačionicu sudiji i kažem: “Ne vadite kartone, danas igraju dva prijateljska kluba. I svima je sve jasno.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.