Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Olimpijakos pao posle plus 20, Žalgiris i Bajern prekinuli serije poraza

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Ognjen Jaramaz (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Drama je obeležila meč u Lionu, gde je samo pre dva dana u sličnoj završnici pao Partizan. Ovog puta, Asvel je bio bolji od Olimpijakosa – 77:75.


Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Fenerbahče – Baskonija biti ubačeno više od 164 poena.


Gost iz Pireja bio je dominantan u prvih 20 minuta. Tokom druge i početkom treće četvrtine imao je i 20 poena viška. Ipak, domaćin je strpljivo stizao prednost i u uvodu završnog kvartala stigao na minimalni zaostatak (60:61). Tačno pola minuta pre kraja, Larencakis je vratio prednost Olimpijakosu (75:74), a gotovo uz zvuk sirene trojku je pogodio Amin Nua za veliku pobedu francuskog tima.

Bio je to njegov 13. poen, koliko je ubacio i Nando De Kolo. Efiklasniji od njih bili su Džona Metjuz i Šarl kaudi sa po 14 poena. U timu Olimpijakosa, Saša Vezenkov je ubacio 16 poena.

Žalgiris je u poslednjih 10 minuta srušio veliki Real, mada je tokom većeg dela meča kontrolisao igru i rezultat. U pobedničkom timu odskočili su Kinan Evans sa 20 i Edgaras Ulanovas sa 19 poena. Daleko najbolji u madridskoj ekipi bili su momci sa balkanskih prostora, Džanan Musa sa 22 i Maruo Hezonja sa 17 poena.

Poput Litvanaca, i Bajern je prekinuo mini seriju poraza. U vrlo efikasnom meču u Minhenu, pala je Valensija. U odsustvu povređenog Vladimira Lučića, važnu ulogu odigrao je Ognjen Jaramaz. Ubacio je šest poena, ali i ključne penale u neizvesnoj završnici. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Kori Volden je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Centar Valensije Bojan Dubljević je sa 28 poena bio ubedljivo najefikasniji na utakmici.

EVROLIGA, 14. kolo

Crvena zvezda – Olimpija Milano 67:71

Žalgiris – Real Madrid 81:72

Bajern – Valensija 97:92

Asvel – Olimpijakos 77:75

Petak

18.45 Fenerbahče – Baskonija

20.30 Virtus Bolonja – Makabi

20.30 Partizan – Anadolu Efes

20.30 Barselona – Panatinaikos

21.00 Monako – Alba Berlin


Standings provided by Sofascore

1 komentar

1 komentar

  1. AJMO N.Č, AJMO SLOBODNO MENJAJ

    15.12.2022. at 23:28

    MA TOO BRAĆA PRIPREMAJU TEREN KAKO OD NAS DA IZGUBE,A DA DELUJE SASVIM PRIRODNO KI KOD MEMEDOVIĆA, A😜😁 IMA DA I’ IZGAZIMO KI TAPALOVIĆE U IDUĆI ČETVRTAK!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.