Budimo u kontaktu

ABA LIGA

CRNO-BELA DOMINACIJA Partizan ubedljivo najgledaniji tim u ABA ligi!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Sezona u ABA ligi se bliži kraju, pa smo u skladu sa tim odlučili da napravimo presek ukupne posete na mečevima. Nema dileme da će titula za najvernije navijače i ove sezone otići u Humsku.


ENGLESKA: Kvota naše kladionice na igru gol-gol (GG) u meču Njukasl – Vulverhempton (21:00) je 2.05.


Može se reći da je posle 25 odigranih kola u regionalnom prvenstvu jasno čiji navijači su u najvećem broju pružali podršku svom klubu. Beogradski crno-beli i ovu sezonu će da završe dominantno, kada je ukupna poseta na utakmicama u pitanju.

Partizan je pred domaćim navijačima odigrao ukupno 12 mečeva ABA lige. Zbog zauzete Štark arene, “parni valjak” je sedam utakmica bio primoran da odigra u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Kada se podvuče crta, učinak od deset pobeda i dva poraza može da se smatra zadovoljavajućim. Samo su Cedevita Olimpija (Štark arena) i Mega (Pionir) uspeli da “skinu skalp” crno-belima.

Ukupna poseta na utakmicama Partizana u Beogradu ove sezone bila je 58.813, što je 4901 navijač u proseku (12 mečeva). Veovatno da bi ova brojka bila i veća da su sve utakmice mogle da se odigraju u Štark areni. Igranje u manjoj dvorani dosta je uticalo na rast cena karata.

Prvi iza njih je “večiti” rival, Crvena zvezda, sa posetom od 30.891, odnosno 2808 navijača po meču (11 mečeva, svi u dvorani “Aleksandar Nikolić”).


UKUPNA/PROSEČNA POSETA U ABA LIGI:

KK Partizan 58.813 (ukupno) / 4901 (prosečno)

KK Crvena zvezda 30 891 (ukupno) / 2808 (prosečno)

KK Cedevita Olimpija 17.500 (ukupno) / 1590 (prosečno)

KK Budućnost 8112 (ukupno) / 737 (prosečno)


Poseta na mečevima Cedevita Olimpije rasla je u skladu sa formom ekipe. “Zmaječki” su na 11 mečeva imali ukupno 17.500 navijača, što je 1590 u proseku,

Brojka iz Morače nije relevantna, uzevši u obzir kovid mere koje su umnogome ograničile “varvare”. Prema zvaničnim podacima ABA lige, utakmice Budućnosti gledalo je svega 737 navijača u proseku (8112 ukupno).

Do kraja je ostalo još 26. kolo uz odložene mečeve koje pojedini timovi imaju.

Ekipe koje su obezbedile svoje mesto u plej-ofu su: Crvena zvezda, Partizan, Cedevita Olimpija, Budućnost, Igokea i FMP.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdin problem manje – Falko

Sjajna vest za “grobare”…

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.