Budimo u kontaktu

ENGLESKA

PRODAJA ČELSIJA PROPADA Abramovič ne želi iz posla da izađe “go i bos”, klubu preti izbacivanje iz Premijer lige

Darko Noveski

Objavljeno

,

Roman Abramovič ne šalje garancije o prodaji Čelsija (Foto: Beta/AP)

Tod Boeli još nije prvi čovek Čelsija. Prodaja “plavaca” ne ide u pravom smeru i ceo posao mogao bi da propadne. Razlog su nepotpisane garancije bivšeg vlasnika Romana Abramoviča.


ITALIJA U plej-ofu Serije B Benevento dočekuje Pizu. Kvota na dvojku u kladionici MaxBet je 3.35.


Delovalo je da je kupovina Čelsija gotova stvar i da će novi vlasnik “plavaca” da bude Tod Boeli. Ipak, prodaja se zakomplikovala. Bivši vlasnik kluba Roman Abramovič još uvek nije poslao dve potrebne garancije.

Prva je da klubu neće da naplati dve milijarde evra koje je pozajmio tokom godina i druga da će prihod od prodaje kluba da da u humanitarne svrhe. Prevedeno, Rus je ucenjen od vlade Velike Britanije. Očigledno je da ruski oligarh ne želi iz celog posla da izađe “go i bos”.

Kako prenosi “Skaj sport”, ceo posao su stopirale vlasti Velike Britanije i realizacija će da bude moguća tek kada Roman Abramovič pošalje garancije. Pomenuti izvor navodi da je konačni rok za okončanje transakcije kraj maja, a da ako se do tada ne bude ništa dogodilo posao će propasti.

U slučaju da se pomenuti rok probije posao ne samo da će propasti, već postoji realna opasnost da Čelsi počne narednu sezonu sa prinudnom upravom, što je još i najblaža varijanta jer su alternative da klub bude izbačen iz Premijer lige, pa čak i da uđe u administraciju pre proglašavanja bankrota.

Roman Abramovič je 7. maja postigao konačan dogovor sa konzorcijumom “Klirlejk Kapital” oko prodaje kluba. Vlasnik Tod Boeli je prisustvovao utakmici Čelsija sa Vulvsima. “Plavce” trenutno vode ljudi od poverenja Romana Abramoviča.

Rus je po izbijanju rata u Ukrajini proteran sa “ostrva”. U saopštenju je dao obećanje da će oprostiti dug Čelsiju i da će prihod od prodaje kluba da da u humanitarne svrhe. Ipak, to se do danas nije dogodilo i veliko je pitanje da li će da se dogodi. Čelsi je u nezavidnom položaju, na “Stamford bridžu” idu dani neizvesnosti…

EMOTIVNI KRAH Ovakve suze niste videli… Dibala neutešno plakao na oproštaju od Juventusa (VIDEO)

STANOJEVIĆ: Ničemu se više ne nadam, brutalno smo pokradeni!

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.