Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

PRVA LIGA Ljubičasti “dečiji vrtić” pokorio i Ub, Loznica poklekla u finišu, Trajal siguran protiv Slobode

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Grafičara proslavljaju prvi gol u meču sa Jedinstvom (Foto: Printskrin)

Kišovito subotnje popodne i teški uslovi za igru uticali su da u uvodnim utakmicama 9. kola Prve lige ne bude viđen previše kvalitetan i dopadljiv fudbal. Od domaćina slavio je samo Trajal, dok su Grafičar i OFK Vršac trijumfovali na gostovanjima.


Brazil: Na meču Botafogo – Koritiba, naša kladionica nudi kvotu 2.65 za igru 1-1.


Jedan od derbija ove runde odigran je na stadionu “Dragan Džajić” na Ubu, gde je Grafičar kao gost savladao Jedinstvo rezultatom 2:1 (1:1). Dosadna kiša pratila je okršaj dva tima koja su igrala otvoreno i na pobedu. Trener gostiju Marko Neđić ponovo je malo promešao karte, ali su okosnicu startne postave činili “bonus” igrači, njih šestorica. A, oni najmlađi bili su u centru pažnje.

U 22. minutu dobra akcija dva talentovana momka, rođena 2005. godine. Jovan Šljivić je dobrim dodavanjem asistirao Mirku Nikolaševiću, koji je jakim i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu Jovanovića – 1:0 za Grafičar. Samo šest minuta kasnije izjednačenje donosi Igor Milanović i to posle dobrog prodora i asistencije Kvaku Karikurija, mladog napadača iz Gane.

U drugom poluvremenu Grafičar je uglavnom kontrolisao igru i imao veći posed lopte, ali velikih šansi nije bilo sve do 78. minuta. Knežević je izveo korner, lopta je došla do Šljivića koji je rezantnim udarcem sa petnaestak metara savladao golmana domaćih, pa je prednost ponovo bila na strani lidera. Bez puno problema “grafosi” su sačuvali vođstvo i došli do sedme pobede u prvenstvu! Sada su lideri sa četiri boda više od IMT-a, ali i uz utakmicu više. Serija Jedinstva od četiri meča bez poraza je završena, ali Ubljani ostaju u središnjem delu tabele.

U preostala dva duela koja su na programu bila ove subote, pobedama su se radovali OFK Vršac i Trajal. Vrščani su golom Jevgena Pavlova u 88. minutu kao gosti pobedili ekipu Loznice 1:0, dok je Trajal bio bolji od Slobode 2:1. Golove za “gumare” postigli su Golubović u 5. i Stojanović u 30. minutu, dok je Ristić sredinom drugog poluvremena samo ublažio poraz gostiju iz Užica.

PRVA LIGA SRBIJE, 9. kolo

Subota
Jedinstvo – Grafičar 1:2 (1:1)
Loznica – OFK Vršac 0:1 (0:0)
Trajal – Sloboda 2:1 (2:0)

Nedelja
14.00 Novi Sad – Radnički NBg
16.00 IMT – Radnički SM
16.00 Železničar – Metalac
16.00 Zlatibor – Inđija

Ponedeljak
19.00 Rad – Mačva

PROČITAJTE JOŠ:

VELIKA ČAST ZA SAŠU ILIĆA Fudbalska legenda došla na trening CSKA pred derbi i nahvalila srpskog stručnjaka! (VIDEO)

LA LIGA Barselona lako sa Elčeom, Levandovski nastavio da pogađa (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.