Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PROMENE U UŽICU Sloboda dobija novog trenera, reorganizacija igračkog kadra na čekanju

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Detalj sa utakmice GFK Sloboda - RFK Novi Sad / Foto: Jelena Grlić

Nestabilna jesen, turbulentna zima, neizvesno proleće. Ne treba ni naglašavati da je stanje u užičkoj Slobodi daleko od idelanog.


ŠPANIJA: Granada u 17.00 dočekuje Kadiz, a kvota kladionice MaxBet na tip 1 je 2.30.


Jesenji deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije užički crveno-crni završili su u zoni ispadanja, na 14. mestu. Na naplatu dolazi dugogodišnje nerešavanje nagomilanih problema, naročito organizacione prirode u samom klubu. Ekipa trpi ogromne promene u svakom prelaznom roku, ali i tokom prvenstva. Treneri se menjaju kao na traci, pa su tokom jesenje polusezone tim vodili prvo Blažo Bulatović, a onda i Predrag Ristanović.

NOVI TRENER U NAREDNIM DANIMA

S obzirom da nema ni naznaka značajnijih promena u strukturama kluba, prvenstveno u rukovodećim kadrovima, ponovo u centar pažnje dolazi imenovanje još jednog, trećeg po redu trenera. Mada, sudeći po rezultatima i igrama tima, i to je nešto “pod obavezno”.

Prema najavama sa stadiona “Radomir Antić”, umesto Predraga Ristanovića na klupu Slobode trebalo bi da dođe Dušan Ivanović. U pitanju je stručnjak iz Crne Gore koji je u jednom delu 2023. godine, preciznije od marta do oktobra, predvodio OFK Petrovac. Od tada je bez angažmana, ali je sada pred dogovorom sa Užičanima. Zvanične potvrde još uvek nema, ali prema informacijama MaxBet sporta, sve bi trebalo da bude regulisano u narednih nekoliko dana.

POTREBNO JAČANJE IGRAČKOG KADRA

Ivanović je dugi niz godina radio sa mlađim kategorijama Grblja i Mogrena, a pre nego što je prošlog marta imenovan za šefa struke OFK Petrovac, bio je pomoćni trener u tom klubu. Eventuralnim dolaskom u Slobodu vrlo verovatno bi došlo i do promena u kompletnom stručnom štabu.

Ono što klub sa Đetinje svakako mora da uradi je reorganizacija, osvežavanje i jačanje igračkog kadra. Jasno je da bez toga Slobodu očekuje jako težak posao u drugom delu sezone, sa prevashodnim ciljem da se sačuva status prvoligaša. U suprotnom, sudbina ovog kluba je pod velikim znakom pitanja.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.