Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Poznati polufinalisti EP za rukometaše! Domaćin protiv svetskog šampiona!

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Nedim Remili (Foto: Beta/AP)

Pozbnati su polufinalisti Evropskog prvenstva za rukometaše koje se igra u Nemačkoj. U polufinalu u petak sastaće se Francuska – Švedska i Danska – Nemačka.


EVROLIGA: U četvrtak od 18:45 igraju Fenerbahče – Virtus, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 3.20.


U poslednjem kolu Grupe 1 Francuska je pobedili Mađarsku sa 35:32 (20:18) i tako odvela Nemačku među četiri najbolje ekipe. Olimpijskom šampionu ovaj meč nije ništa značio jer je i pre ovog kola obezbedio prvo mesto u grupi.

REMILI POSTIGAO SEDAM GOLOVA

Ipak, Francuzi su igrali ozbiljno. Mađarska se nadala pobedi koja bi je ostavila u trci za polufinale. Dobro su počeli i poveli sa 4:1. Ipak, vrlo brzo su se “trikolori” konsolidovali i izjednačili na 8:8. Potom su preuzeli vođstvo koje nisu ispuštali do kraja. Ovaj rezultat je odveo Nemačku na drugo meesto i za finale će da igra protiv svetskog šampiona Danske.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Nedim Remili sa sedam golova, dok je Dika Mem postigao šest. Kod Mađara su Bence Banhidi i Rošta postigli po pet pogodaka. Mađarska je tako zauzela treće meso u grupi i igraće protiv Slovenije za peto mesto.

U prvom meču u grupi, Island je pobedio Austriju sa 26:24 (14:8). Austrijanci su mogli pobedom da se uključe u borbu za drugo mesto, a u najgorem slučaju bi bili treći. Ipak, odigrali su loše prvo poluvreme i na kraju zauzeli četvrto mesto u grupi.

Islanđane je do pobede vodio Gudjonson sa osam golova, dok je Palmarson postigao sedam. Kod Austrijanaca je Vagner postigao sedam pogodaka.

GRUPA 1

Austrija – Island 24:26 (8:14)

Framcuska – Mađarska 35:32 (20:18)

20:30 Nemačka – Hrvatska

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.