Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

NADA JOŠ POSTOJI Srpski rukometaši izgubili sa četiri razlike! Odluka u Novom Sadu

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Lazar Kukić (Foto: J.L.Recio/RFEBM)

Srpski rukometaši izgubili su od Španije sa 32:28 (15:14) u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se u januaru igra u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Utakmica je odigrana u mestu Latin-Ponteverda, a revanš se igra u nedelju u Novom Sadu.


JERMENIJA: U četvrtak od 17 igraju Ararat – Noa,  au kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.68.


Iako su Španci bili veliki favoriti, naši su igrali hrabro, pogotovo u prvom poluvremenu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i niko nije imao osetniju prednost. Odličan je na našem golu bio Dejan Milosavljev.

Španski selektor Žordi Ribera nije meč počeo sa braćom Danijelom i Aleksom Dušebajevim, ali kada je video da su naši pokazali zube, morao je da ih ubaci. Prava je šteta što naši na odmor nisu otišli sa boljim rezultatom. Pola minuta pre kraja su imali igrača više, a pošto su Španci napravili pogrešnu izmenu isključen im je još jedna igrač na dva minuta.

Tako je Srbija imala dva igrača više i mogla da izjednači na 15:15. Ipak, izgubili su loptu, a Španci su istrčai kontru. Tada je odličnu odbranu imao Milosavljev, pa se do kraja poluvremena rezultat nije menjao.

Nažalost, potpuno druga slika je viđena u drugom poluvremenu. Naši su pravili greške, razbranio se Gonzalo Perez de Vargas, a Milosavljev nije bio na nivou iz prvog poluvremena.

Prednost domaćina je rasla, a u 45. minutu rezultat je bio 25:20. Selektor Boris Rojević je morao da promeni golmana, pa je među stative stao Vladimir Cupara. Naši su se malo digli, ali ne mnogo. Na kraju je Milan Jovanović nekoliko sekundi pre kraja pogodio sedmerac, pa se na revanš ide sa četiri gola zaostatka.

Dvorana u Lalinu je bila puna, ali su i “orlovi” imali podršku. U pitanju je navijačica Ana Milutinović koja živi u Vigu i došla je da podrži izabranike Borisa Rojevića.

Foto: Rukometni savez Srbije

ŠPANIJA – SRBIJA 32:28 (15:14)

Dvorana: Lalin arena.

Gledalaca: 2.480.

Sudije: Hansen, Madsen (Danska).

Sedmerci: Španija 1 (1), Srbija 6 (5).

Isključenja: Španija 8 minuta, Srbija 6.

ŠPANIJA: Perez de vargas, Makeda 1, Fernandez 1, A. Dušebajev 6, Korales, Garsijandija 3, Serdio 2, Moros, Kasado 3, Gomez 3, Gvardiola 1, Tarafeta 5, D. Dušebajev 4, Odriozola, Fernandez 3.

SRBIJA: Cupara, Jevtić, Kos 5, Jovanović 5, Kolaković 2, Borzaš, Kojadinović 3, Pušica, V. Ilić 5, Orbović 4, Vejin, Kukić 2, Đekić, Đukić 2, Pešmalbek, Milosavljev.

1 komentar

1 komentar

  1. Prolazimo

    08.05.2024. at 23:26

    Izgubili jesmo,mogli malo bolje ali nismo bez sansi.Napred Srbija.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.