Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

RUKOMETNI ČVOR RS Vojvodine: Do Super B lige kroz baraž! Ruma: Ne menjajte propozicije već kaznite krivca

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Ko će u Super B rukometnu ligu za žene? Temerin ili Ruma? Znate onaj Temerin koji je nedavno, u čudnom meču, na svom terenu pobedio Ravangrad sa 86:15 i tako zbog bolje gol razlike pretekao Rumu na prvom mestu.


ABA LIGA, POLUFINALE: Kvota naše kladionice na pobedu Partizana protiv Budućnosti je 1.82. Meč počinje u 20:45.


To je izazvalo sumnju, zbog čega je reagovao i Rukometni savez Srbije. U istom kolu Ruma je slavila u gostima protiv Mokrina (48:17).

SUMNJA U MAKVERZACIJE

S tim u vezi Upravni odbor Rukometnog saveza Vojvodine (RSV) doneo je odluku da se u slučaju da dve prvoplasirane ekipe Prve lige Vojvodine za žene imaju isti broj bodova, ekipa koja će da ide u viši rang, Super B ligu, biće određena u baraž utakmici. Igraće se samo jedan baraž meč, na neutralnom terenu.

U obrazloženju se navodi da su u poslednjem odigranom kolu postignuti neuobičajeni rezultati za koje postoji sumnja u razne malverzacije i nečasne radnje koji su narušili integritet takmičenja, ugled RSV, RSS i rukometa kao sport.

ŽALBA RUME

Reagovala je Ruma. Našoj redakciji je poslato zvanično saopštenje kluba:

RK Ruma ulaže žalbu RSV i RSS na vašu odluku o izmeni pravila takmičenja u PRL Vojvodina za žene. Razlog i pokretanje vaše inicijative leži u tome da vi sumničite pojedine ekipe za malverzaciju i nečasno ponašanje jer su postignuti nenormalno visoki rezultati. 

Zamolili bismo vas da navedete koje ekipe? Temerin? Sombor? Mokrin? Ruma? Ili samo Temerin ili samo Ruma? Izjasnite se konkretno ko je nečastan i ko radi malverzacije. Hipotetički, ako je to Temerin koji je postigao 86 golova, što naravno izaziva opravdanu sumnju, zašto onda dajete šansu toj ekipi da u baražu ode u viši rang? Ako smatrate da je utakmica u Temerinu bila ispravna uz pomoć ekspertize rukometnih radnika, mi onda kao klub nismo razumeli kako se igra ova igra i ne želimo da je igramo!

Ako je Ruma kriva za neregularnost, onda i nas kaznite, ali da vas podsetimo na ono što javnost u Srbiji ne zna, da smo na utakmici u Mokrini, odigranu dan posle utakmice u Temerinu, na poluvremenu zvali RSV i prijavili čudno dešavanje i rekli, a to i uradili, da ćemo drugo poluvreme da odigramo s devojčicama starim i po 14 godina, da se ne bi postigao još jedan grandiozni rezultat i afera poput one Džarovski u fudbalu, svojevremeno. Uredno smo prijavili nemoć Mokrina! Šta je još trebalo da uradimo?

U pojedinim medijima navodi se da se vodi policijska istraga i mi izjavljujemo da orotiv RK Rume niko ne vodi istragu, a ako će da se vodi, mi smo spremn za nju apsolutno 100%!

Molimo vas da ne menjate propozicije takmičenja zbog pojedinaca i na taj način dajete legitimitet i šansu da ostvari svoju, kako i sami kažete, nečasnu nameru. Očekujemo od vas da KAZNITE nekog, a od toga koga, zašto i koliko, RK Ruma će se  odučiti o daljem pravnom koraku.

Spasite rukomet i transparentno navedite krivca.

PROČITAJTE JOŠ:

Doveden u Partizan da preokrene sezonu, brzo se rastao, a sada ima novi klub u egzotičnoj zemlji

SLS Milovanović poslao Novopazarce u baraž! Domaći promašili penal, imali dve stative, poništen im gol…

 

12 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.