Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

ŠAHTJOR POKRENUO SPOR PROTIV FIFA Traži 40 miliona evra odštete

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Detalj sa meča između Šahtjora i Seltika (Foto: Beta/AP)

U četvrtak se pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) održava ročište u sporu između fudbalskog kluba Šahtjor iz Donjecka i Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Ukrajinski tim traži odštetu od 40 miliona evra zbog odlaska stranih igrača usled rata u toj zemlji.


KIPAR: U četvrtak od 18 igraju Omonija – Apolon Limasol, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.40.


Ročište je zakazano za četvrtak u 9:30 u Lozani, a predstavnici Šahtjora smatraju da su finansijski oštećeni zbog odluka FIFA posle početka rata u Ukrajini. U jednom od dokumenata FIFA iz juna ove godine piše da će strani igrači i treneri koji igraju u Ukrajini imati pravo da suspenduju svoj ugovor do 30. juna 2023. godine, ukoliko ne postignu dogovor sa klubom.

Mnogi strani igrači su tada napustili klub bez obeštećenja – rekao je direktor Šahtjora Sergej Palkin u izjavi poslanoj AFP-u.

On je dodao da su takve odluke dovele do gubitka prihoda od transfera igrača i smanjile dobit kluba za oko 40 miliona evra.

– Klub želi da povrati izgubljenih 40 miliona evra, a FIFA treba da nadoknadi štetu za koju je odgovorna”, istakao je Palkin.

U drugom dokumentu od 2. jula ove godine, FIFA navodi da bi ukrajinski klubovi mogli da se suoče sa velikim brojem odlazaka, ali smatra da je to neizbežna posledica situacije u Ukraijni, uz obećanje da će interesi ukrajinskih timova biti zaštićeni.

Nekoliko fudbalera je napustilo Šahtjor poslednjih meseci, uključujući i veznog igrača Tetea, koji je od kraja marta na pozajmici u Lionu.

PROČITAJTE JOŠ:

LUDNICA BEZ PRESTANKA Argentinci slave Mesija, ali ne samo njega (VIDEO)

UKUS ZVEZDAŠA Pogledajte kako se Milunović snalazi u kuhinji (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.