Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

SENZACIJA Srpkinje dobile Nemice! Najveća pobeda u istoriji našeg ženskog fudbala, Mundijal na vidiku!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Slavlje fudbalerki Srbije posle pobede nad Nemicama (Foto: Starsport)

Fudbalerke Srbije napravile su istinsku senzaciju, ostvarile su najveći uspeh u istoriji ženske reprezentacije savladavši Nemačku rezultatom 3:2 i istovremeno napravile veliki korak ka baražu za Svetsko prvenstvo!


LIGA ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na duplu šansu 1x u meču Real Madrid – Čelsi (21:00) je 1.48.


Pred fenomenalnim reprezentativkama Srbije, predvođenim Jovanom Damnjanović, pale su osvajačice osam evropskih titula na 12 takmičenja i dvostrule svetske šampionke. Posle sedam vezanih pobeda, Nemice su se spotakle, prvi put u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Australiji i Novom Zelandu, dok je istovremeno tim selektora Predraga Gvozdenovića upisao šestu uzastopnu pobedu i tako prišao baražu.

Motivisane da se revanširaju jednoj od najboljih evropskih i svetskih reprezentacija u ženskom fudbalu za septembarski poraz (1:5), srpske fudbalerke su prikazale fenomenalno izdanje, a borbena igra nagrađena je vođstvom u 36. minutu. Posle akcije po desnom boku i duge lopte Milice Mijatović fudbalerka Real Sosijedada Alegra Poljak je sa dalje stative glavom uputila neodbranjiv udarac i nagovestila senzaciju.

Mogla je naša golgeterka da veliki deo dilema otkloni već u završnici prvog poluvremena kada joj je Jovana Damnjanović glavom odlično odložila loptuu, međutim Poljak je iz odlične šanse pogodila stativu. Okvir gola prethodno se tresao i na drugoj strani pošto je Gvin pogodila stativu, a Magul prečku, ipak rezultat je do odlaska na odmor ostao nepromenjen.

Drugo poluvreme proteklo je u potpunosti u znaku Jovane Damnjanović koja je predstavljala nerešivu enigmu za odbranu nemica. Fudbalerka Bajerna iz Minhena u 49. minutu je udvostručila prednost nakon što je iskoristila odličnu loptu golmanke Milice Kostić, umakla štoperskom paru gošći i zatresla mrežu -2:0.

Raspoložena Srpkinja nije posustala ni posle gola Lee Šuler koja je u 60. minutu smanjila zaoastatak na 2:1. Devet minuta kasnije Damnjanović je priredila novo slavlje pošto je materijalizovala novu odličnu loptu u prostor – 3:1.

Nemice su golom Tabee Vasmut u drugom minutu sudijske nadoknade uspele da podignu neizvesnost na vrhunac, ali su Srpkinje odolele i stigle do tri boda!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.