Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Srbija ima prvu olimpijku za Pariz 2024! Ponovo dolazi iz streljaštva

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Zorana Arunović (Foto: Beta/Streljački savez Srbije)

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je bronzanu medalju vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Kairu i obezbedila kvotu srpskom timu za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.


Na meču Atletik Bilbao – Atletiko Madrid, naša kladionica nudi kvotu 2.30 za igru ug 3+.


Arunović je dobro gađala u kvalifikacijama, pogodila je 590 krugova i sa drugog mesta ušla u finale. Preciznija od nje bila je samo Kineskinja Ranksin Đang sa 591 krugom, saopštio je Streljački savez.

Posle prvih pet hitaca finala Arunović se nalazila na četvrtom mestu. U narednih pet je nizala odlične pogotke i na drugom preseku posle 10 hitaca bila na čelnoj poziciji, koju je zadržala i u narednih pet serija.

Posle 20. dijabole, kada ispadaju petoplasirana i šestoplasirana, Arunović se nalazila na četvrtom mestu, ali glavni cilj je tada već bio ispunjen – izborena je olimpijska kvota.

Prva faza finala završava se posle 25. hica, posle koga dve najbolje ulaze u meč za zlato. U tom trenutku Arunović je bila treća, sa minimalnim 0,1 krugom zaostatka za drugoplasiranom Kineskinjom Lu.

Zlatnu medalju osvojila je Lu, a srebro Ana Korakaki iz Grčke.

Arunović je i u prethodnom olimpijskom ciklusu postala prva srpska sportistkinja sa kvotom za Igre u Tokiju, osvojivši srebro, takodje vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu.

Bronza iz Kaira je njena četvrta medalja sa svetskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji, pa sada ima zlato, dva srebra i bronzu.

Uz Arunović, u takmičenju vazdušnim pištoljem Srbiju je predstavljala i Brankica Zarić, koja je u konkurenciji 107 dama zauzela 18. mesto.

U takmičenju vazdušnim pištoljem za muškarce učestvovalo je 120 strelaca. Damir Mikec se plasirao na 21, Dimitrije Grgić na 35, a Duško Petrov na 66. mesto.

Na uspehu u Kairu, Zorani Arunović su čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.