Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

SRPSKA LIGA Pirotski Radnički, Torlak, Smederevo i Radnički iz Sombora na čelu svojih karavana

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Torlaka, lideri Srpske lige Beograd (Foto: FK Torlak)

Zanimljive trke vode se u sve četiri grupe Srpske lige za plasman u viši rang. Za sada, Radnički iz Pirota, Torlak, Smederevo i Radnički iz Sombora nalaze se na pozicijama koje obezbeđuju igranje u Prvoj ligi naredne sezone.


ENGLESKA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Aston Vile protiv Notingem Foresta je 2.12. Meč počinje u 21:00.


ISTOK

Radnički iz Pirota je jedini tim od svih srpskoligaša koji u devet odigranih kola imaju maksimalan učinak. Proteklog vikenda deklasirali su kao gosti u Prahovu domaći Dunav sa 6:1 i još više uterali “strah u kosti” svojim najvećim rivalima. Jednog od njih, Dubočicu, savladali su u prethodnoj rundi na svom stadionu. Leskovčani su u subotu iskalili bes nad zaječarskim Timokom pobedivši sa 5:0, ali su i dalje na trećem mestu. Ispred njih nalazi se i Budućnost iz Popovca, a duel ova dva tima na programu je već u sledećeg vikenda i to će biti derbi narednog kola Srpske lige Istok.

Što se začelja tabele tiče, u zoni ispadanja nalaze se Timok, Brzi Brod, Dunav i Car Konstantin, jedini tim bez osvojenog boda u dosadašnjem toku sezone.

Foto: Printskrin

BEOGRAD

Najprijatnije iznenađenje u beogradskoj grupi predstavlja Torlak. Ekipa iz naselja Kumodraž, iako novajlija u ligi, igra odlično i zajedno sa Zvezdarom drži čelnu poziciju, ali uz jedan meč manje odigran. U nedelju Torlak je savladao BSK iz Borče sa 2:0 što mu je šesti trijumf u osam odigranih kola! Zvezdara je remizirala sa Budućnosti iz Dobanovaca, pa je izgubila dva boda prednosti koja je imala uoči ovog kola.

Zemun je razočarao izgubivši na svom stadionu od surčinskog Jedinstva (1:0) i to u danu kada su najverniji navijači kluba iz Ugrinovačke proslavljali svoj rođendan. Posle četvrtog prvenstvenog poraza smenjen je i trener Saša Kljajić, a na njegovo mesto doveden je Saša Štrbac. Bude se i “romantičari” koji su u petak kao gosti savladali Brodarac sa 1:0, pa su posle trećeg uzastopnog trijumfa skočili na sedmu poziciju.

Narednog vikenda na Karaburmu stiže Torlak i to će da bude pravi derbi 10. kola. Trenutno na tabeli najlošije stoji Radnički iz Obrenovca, mada su prilična razočaranja nekadašnji superligaš BSK iz Borče, kao i prošlogodišnji prvoligaš, dobanovačka Budućnost.

Foto: Printskrin

ZAPAD

Derbi 9. kola odigran je u Smederevu gde su “oklopnici” dočekali Borac iz Čačka, a njihov duel pred velikim brojem gledalaca završen je bez golova. Posle osam pobeda na isto toliko odigranih mečeva, ovo je prva utakmica koju Smederevci nisu uspeli da reše u svoju korist, ali su zadržali pet bodova prednosti u odnosu na čačanske “zebre. Njihov remi iskoristila je Sloga iz Požege koja je ostvarila tri pobede u poslednja četiri kola i probila se na treće mesto. U subotu je golovima u drugom poluvremenu savladala Mladi radnik, a da nije kiksala u nekim mečevima na svom bunjištu (Rađevac, Takovo) bila bi u znatno boljem položaju.

Na deobi trećeg mesta sa Požežanima nalazi se ekipa FAP-a koja je drugi ovosezonski poraz doživela na gostovanju Rađevcu. Ovo kolo pamtiće se i po skandaloznim sudijskim odlukama u Kraljevu, o čemu je MaxBet sport već pisao, kao i po prvoj prvenstvenoj pobedi Mačve iz Bogatića koja je osvojila ceo plen u Bajinoj Bašti. Međutim, Mačva se posle devet kola, zajedno sa Slogom iz Kraljeva i Mihalovcem, nalazi u zoni ispadanja.

Foto: Printskrin

VOJVODINA

I pre početka prvenstva mnogi su prognozirali da je Radnički iz Sombora najveći favorit za osvajanje prvog mesta i plasman u viši rang. Jeste rana faza sezone, ali Somborci suvereno drže čelnu poziciju. Proteklog vikenda pobedili su na svom terenu Borac iz Šakaša s 2:1 i još više pobegli drugoplasiranom Jedinstvu. Ekipa iz Stare Pazove poražena je kao domaćin od Podunavca, pa sada za liderom zaostaje četiri boda.

Iza njih, na deobi treće pozicije, nalaze se Bečej, Tekstilac i Podunavac. Najugroženiji posle devet rundi su Radnički iz Zrenjanina, iza koga je do skoro stajao Zoran Tošić, nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac Srbije, kao i ekipa Stanišić iz istoimenog mesta. Neprijatno iznenađenje predstavlja prošlogodišnji prvoligaš Bačka, koja ima samo dve pobede u dosadašnjem toku sezone i nalazi se tik iznad zone ispadanja. Ovaj klub trese velika kriza na svim nivoima, pa je tako nedavno ostavku podneo i predsednik Miloš Marić, kao i pojedini članovi tek formiranog “radnog tela” kluba.

Foto: Printskrin

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija i Crna Gora su u istoj grupi… Piksi imao HIT komentar o Dejanu Savićeviću (VIDEO)

Joveljić ne staje! Srbin ponovo pogodio, proslavom pokazao koliko mu malo treba (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.