Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

Šta bi uradio Duško Vujošević da je na mestu Željka Obradovića?

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Željko Obradović i Duško Vujošević (Foto: Starsport)

Šta bi bilo, kad bi bilo? Time se rukovode samo oni koji dožive nekakav neuspeh. Bilo koje vrste. Oni uspešni ne moraju da “bajaju”, njima potpuno odgovara trenutak u kojem se nalaze.


ŠPANIJA: Kvota naše kladionice na igru 1-1 u meču Barselona – Rajo Valjekano (21:00) je 1.85.


Od četiri trofeja koja su u igri, Partizan je izgubio dva. Od dva puta koja vode u Evroligu, Partizan je ostao na jednom. Ništa još nije izgubljeno za ambicije kluba iz Humske. Trofej u ABA bi doneo plasman u evroligu i svi ciljevi bi bili ispunjeni.

Navijače Partizana verovatno i sada boli ispadanje od Burse, u osmini finala Evrokupa, posle produžetka. Sve je bilo na strani crno-belih uoči početka meča. Puna Arena s više od 19.000 “grobara”, duža klupa, na ruku im je išao i raspored, pošto su postojale šanse da se svi preostali mečevi, zaključno s finalom igrale u Beogradu (eventualno bi se polufinale s Gran Kanarijom igralo u gostima). Međutim, ništa nije vredelo, pretprljen je težak poraz. Ne toliko rezultatski, koliko se ovaj poraz svom težinom stropoštao na velike ambicije koje su postojale.

SLOBODNI DANI

Veliki broj grešaka u poslednjih 15 sekundi koštale su pobede.

head coach Zeljko Obradovic Partizan – Bursa Evrokup, Eurocup 20.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na klupi Partizana je najuspešniji trener Evrope Željko Obradović. Devetostruki klupski šampion Evrope. Prvu je osvojio s crno-belima, u Istanbulu, pre tri decenije. Posle ispadanja u Evrokupu Žoc je igračima dao slobodne dane do 26. aprila. Verovatno da i oni “ohlade” glave. Potrebno je da to što pre učine.

Partizan može da se podiči još jednim trenerom, Duškom Vujoševićem. Generalnom, kako su ga prozvali navijačin. Najtrofejnijim trenerom kluba iz Humske.

Šta bi Vujošević uradio na Željkovom mestu?

Moguće je da bi dao igračima slobodno, ali verovatno ne pet-šest dana. S obzirom na ono što se dogodilo u Areni veliko je pitanje da li bi im uopšte dao slobodne dane. Verovatnije je da bi im pojačao dozu treninga.

Ne bi uopšte bilo nezamislivo da kao svojevrsnu kaznu uvede rane jutarnje treninge. Recimo, posle poraza od Makabija imali su trening u šest ujutru. Da igrači shvate težinu ispuštene šanse. U neke vagone koji prolaze pred tebe jednostavno mora da se uskoči. Ovaj voz je prošao…

ALEKSINA NEOGRANIČENA SLOBODA

Jedan od onih koji ima neograničenu slobodu u igri je Aleksa Avramović. Uz Kevina Pantera. Pitanje je da li bi tako bilo i kod Vujoševića. Zna Avramović da donese, ali često zna i da “prospe”. U Vujoševićevom sistemu sigurno bi bio više “ukalupljen” nego što je sada to slučaj.

Aleksa Avramović (Foto: Starsport)

Ako je Obradović i naredio igračima da prave faul na tri razlike, to oni nisu učinili, Holand je doneo izjednačenje. Teško da bi se to dogodilo kod Vujoševića. Igrači bi morali da sprovedu u delo ono što je on tražio ili bi bilo svašta. I onaj poslednji napad, a Vujošević je bio poznat i po tome što je uvek bio za to da njegov tim ima poslednji napad, nego da ga brani, bio bi odigran drugačije. Teško da bi Panter kod njega šutirao s devet-deset metara, dok su ostali igrači nemi posmatrači događanja na terenu.

Za kraj, verovatno bi veću minutažu kod njega imali mladi Balša Koprivica i još mlađi Tristan Vukčević.

Šta bi bilo, kad bi bilo…

PROČITAJTE JOŠ:

DELIRIJUM Joveljić golom u 86. minutu doneo pobedu Galaksiju, Amerika ovo ne pamti, navijači ga odneli na trbine (VIDEO)

PROVOKACIJA Nejmar poručio navijačima da će da se umore od zviždanja! Evo i zašto…

12 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.