Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

SALE KAO VINO, ŠTO STARIJI TO BOLJI Stamenković za MBS otkrio šta je Kataiju rekao kada ga je zagrlio posle promašenog zicera! Čuvaru mreže se ne ide iz Lučana, ponosan je na svoj klub!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Stamenković brani zicer Kataiju (Foto: Starsport)

Crvena zvezda je savladala Mladosti iz Lučana 1:0 u 34. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Važnije od same utakmice koja nije imala rezultatski značaj jesu slike koje su juče iz Dragačeva poslate etar. Od šampionskog špalira koji su napravili fudbaleri Mladosti za kolege iz Crvene zvezde do zagrljaja Saše Stamenkovića i Aleksandra Kataija usred utakmice.


LIGA EVROPE: Atalanta dočekuje Marsej (21.00) u revanšu polufinala, a kvota naše kladionice na igru GG je 1.83.


Tim povodom smo pozvali jednog od najboljih čuvara mreže u Superligi Srbije, nekada golmana Crvene zvezde, a danas Mladosti iz Lučana – Sašu Stamenkovića. Upravo je Sale razgovor za MaxBet Sport počeo lepim slikama iz grada kraj reke Bjelice.

Lučani su juče pokazali koliko su veliki, digli su omladinsku školu i kadetski pogon kako bismo na lep način dočekali Zvezdu kao šampiona Srbije i ponosan sam na klub Mladost. Drago mi je što je Crvena zvezda na proslavu titule došla kod nas, zasluženo su prvi i šampioni, želim im da nastave tako od jeseni i u Ligi šampiona – počeo je priču Saša Stamenković.

Ivan Milošević se oprašta od aktivnog igranja fudbala (Foto: Starsport)

Mladost iz Lučana jeste napravila plezir FK Crvena zvezda zbog šampionske titule, ali je u Dragačevu juče obeležena još jedna svečanost. Defanzivac i kapiten Ivan Milošević “ide u penziju”. Malo je falilo da Lučanci dođu do bodova, a najzaslužniji za to bi bio fenomenalni golman Saša Stamenković koji je odbranio četiri-pet zicera, najviše Šerifu Ndiajeu koji ga je sigurno sanjao sinoć.

Bilo je emotivno juče u Lučanima, Zvezda je slavila titulu, a nama se kapiten Milošević oprostio od aktivnog igranja fudbala, kako sam bio pod emocijama dobro sam branio. Drago mi je kad je već neko morao da da gol, da je to bio Aleksandar Dragović, moj drug, strašan momak i igrač. Žao mi je što moje dobre intevencije često rezultat ne podrži, ali šta da radimo, idemo dalje, da privedemo sezonu kraju.

VELIČKOVIĆ JE EKSTRA TALENAT

U drugom poluvremenu je iskusni čuvar mreže odbranio situaciju jedan na jedan Kataiju. Usledio je zagrljaj dvojice fudbalera i videlo se na kamerama da je Saša Stamenković nešto šapnuo “desetki” Crvene zvezde. Za MaxBet Sport je otkrio šta:

Pričali smo pre utakmice i Sale Katai mi je rekao da će on da puca penal ako ga bude bilo jer želi da prestigne Milana Bojovića kao najboljeg strelca u istoriji srpskog fudbala. Valjda mu fali četiri-pet golova (Bojović dao 102, Katai 96 pri.aut), nadam se da će da ga stigne jer je to zaslužio. Katai je jedan od retkih koji je višeo dao Zvezdi nego što je od nje dobio. No, da se vratim na priču. Kada sam mu odbranio šut rekao sam mu “Nema veze što ga nisai dao, daćeš gol na nekoj drugoj utakmici i stićićeš ga”. Drago mi je zbog Aleksandra Kataija i čestitam mu na svim lepim stvarima koje je ostvario u crveno-belom dresu – bio je iskren Stamenković.

Ne viđa se često, nažalost, u srpskom fudbalu da jedna ekipa špalirom dočeka novog šampiona. Mladost je pokazala kako to rade veliki evropski klubovi.

U dogovru sa prvim čovekom kluba Neškom Milovanovićem smo doneli takvu odluku. Želeo sam tako i lično da se zahvalim Zvezdi za sve što mi je pružila u životu i dala. Odlučili smo da izvedemo celu školu fubala da im priredimo doček kakav zaslužuju. To se radi u svim velikim ligama, Zvezda je najveći klub kod nas.

Mladost iz Lučana je prethodnih godina izbacila nekoliko talentovanih momaka. Prvo Gordića, pa Jojića i Sremčevića. Sada pun potencijal pokazuje Marko Veličković.

Veličko je fenomenalmno dete i ekstra je talentovan. Mnogi su klubovi zainteresovani za njega. Mnogo mi je drago, to je zasluga i nas starijih igrač. Želim mu što pre da ostvari transfer i da nastavi da napreduje. Ima još dosta dece za koju će Srbija tek da čuje, Mladost tako funkcioniše, najstariji smo tim u Evropi, ali svake sezone izbacimo dva mlada igrača koja kasnije prodajemo. Moramo jer od toga klub živi.

NE IDEMO NA PARTIZAN SA BELOM ZASTAVOM

Mladost je rano ostvarila cilj i plasirala se u plej-of Superlige. Time je izbegla neugodnu borbu za opstanak, mada Saša Stamenković kaže da je to sa jedne strane i loše.

Koliko je dobro što mo rano obezbedili plej-of, toliko je i loše. Kada smo ostvarili cilj kluba izgubili smo sportski motiv. Teško je iako smo profesionalci, imamo velike karijere iza sebe i iskustvo, vidi se u plej-ofui da smo bez sportskog motiva, nismo osvojili veliki broj bodova. Moramo da se vratimo na stari kolosek do kraja prvenstva – iskren je iskusni čuvar mreže.

Sada sledi gostovanje Partizanu kome su bodovi preko potrebni u trci za drugo mesto sa TSC-om koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Mi u svaku utakmicu idemo da se nadigravamo. To smo pokazali u Kragujevcu gde smo vodili 2:0, protiv Zvezde smo na 0:0 imali zicer, da je Silue dao gol ko zna u kom bi to pravcu otišlo. Znam da Partiznau znači drugo mesto, ali mi ne idemo da se predamo, idemo da napravimo što bolji rezultat za nas – poručio je Stamenković.

Sjajnog golmana smo pitali i šta misli o tome da se liga smanji na 12 kluobva. Plej-of je pokazao ogroman kvalitet i doneo je lepe utakmice.

Kvalitet bi se sigurno poboljšao, povećao bi se broj golova i liga bi bila atraktivnija – kratko je odgovorio Stameni.

Stamenković boksuje loptu (Foto: Starsport)

Na kraju, Saša Stamenković uskoro ulazi u petu deceniju života, ali ne razmišlja “da svira kraj”. Ni ne treba kada je kao vino, što stariji, to bolji.

Tu vašu konstataciju mi je rekao i moj veliki prijatelj Uroš Matić (brat Nemanje Matića prim.aut), a on se baš razume i vina i to znači da je tako. Drago mi je zbog toga što još imam sportski motiv. Branim još uvek, samo da me zdravlje posluži. Imam još godinu dana ugovora sa Lučanima, srećan sam ovde. Ispunjava me da dolazim na svaki trening, još imam želju da mladim igračima prenesem svoja iskustva i znanje kako na terenu, tako i van njega – zaključio je Saša Stamenić.

1 komentar

1 komentar

  1. indija, pakistan

    09.05.2024. at 18:49

    Katai magiko

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.