Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

STVARI SVE JASNIJE Poznato u kojim šeširima bi bili Crvena zvezda i Partizan u Ligi Evrope

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Aleksandar Dragović, Kvinsi Menig i Seku Sanogo (Foto: Starsport)

Ostala je još jedna runda kvalifikacija za Ligu šampiona posle koje ćemo da znamo sve učesnike grupne faze. Još ranije je svoje učešće obezbedilo 26 timova, a još šest će da bude poznato posle plej-ofa.


LIGA KONFERENCIJA: U sredu od 18 igraju Gimaraeš – Hajduk Split, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.35. 


Svoju šansu traži i Crvena zvezda koja se sastaje sa Makabijem iz Haife. Prvi meč se igra već naredne nedelje u Izraelu. Ukoliko srpski šampion ne preskoči ovu prepreku onda će da igra u grupnoj fazi Lige Evrope.

BOLJA SU SAMO ČETIRI TIMA

Već se nazire koje ekipe će da budu smeštene u koje šešire. Napominjemo da je ovo samo projektovano i ništa nije zvanično. Zvezda bi bila u prvom šeširu jer ima koeficijent 46.000. Toliki koeficijent ima i Braga, a bolji su samo Mančester junajted (105.000), Roma (100.000), Arsenal (80.000) i Lacio (53.000).

U prvom šeširu bi bili još Dinamo Kijev, Olimpijakos i Fejenord. To znači da bi u tom slučaju izabranici Dejana Stankovića mogli da računaju da će da dobiju lakše rivale u grupi.

Partizan ima još dosta posla da odradi. Crno-beli prvo treba da budu bolji od AEK-a iz Larnake (prvi meč izgubili sa 2:1), a onda u plej-ofu od Dnjipra 1. Ukoliko preskoče ove dve prepreke izabranici Ilije Stolice će biti u drugom šeširu jer im je koeficijent 24.500.

U drugom šeširu bi bili još Ren, PSV, Gent, Monako, Sosijedad, Karabag i Malme. Ti timovi ne bi bili rivali crno-belima u grupnoj fazi.

Ako pogledamo trenutno stanje možemo da kažemo koji bi bili idealni timovi iz preostala dva šešira. Iz trećeg su najpoželjniji, Ludogorec i Ferencvaroš, a iz četvrtog Apolon Limasol, Maribor, Harts i Rojal junion.

Sve će biti mnogo poznatije posle plej-ofa za sva evropska takmičenja, a Crvenoj zvezdi želimo da igra u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Crvenilo u Zagrebu, Rendžers prošao belgijsku senzaciju, Karabag šokirao Ferencvaroš!

SKENER MAXBET SPORTA Borjan podigao samopouzdanje do nebesa, Kanga držao čas fudbala

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.