Budimo u kontaktu

Blog

TOP 10 tinejdžera u Premijer ligi kojima je najviše porasla cena ove sezone

Engleski fudbal

Objavljeno

,

Evan Ferguson u meču sa Aston Vilom (Foto: Beta/AP)

Uvek je posebno zadovoljstvo gledati mlade igrače na terenu i pisati tekstove o njima, pogotovo kada imate priliku da ih pratite iz vikenda u vikend, pratite njihov razvoj i posle možete da se hvalite u društvu kako ste „prepoznali“ ovog ili onog momka još pre sezonu ili dve. Šalu na stranu, Premijer liga je prepuna talentovanih i perspektivnih igrača, neke već gledamo u glavnim ulogama u svojim timovima, a neki će tek da zablistaju na najvećoj sceni.

LUTON – BARNLI 1&0-3 TREĆI DOBAR REZ U NIZU

Odlučio sam da narednih nekoliko pasusa posvetim onim momcima čija je cena, kako se to popularno kaže, najviše „porasla“ zahvaljujući nastupima u tekućoj sezoni. Nemojte nikako da se začudi ukoliko već za godinu ili dve neko sa liste napusti svoj klub za trocifrenu svotu obeštećenja. Ako vas neko pita, od Duće ili Duleta ste čuli.

ANDREJ SANTOS – porasla cena za 4.35 miliona funti

Od kada je pristigao na Stamford Bridž u januaru, ovaj devetnaestogodišnji Brazilac čeka na svoj seniorski debi za Čelsi. Proveo je deo prošle sezone na pozajmici u Vasko da Gami, a sada su ga poslali u Notingem Forest, takođe na pozajmicu. Njegova trenutna tržišna vrednost je skočila za preko 4 miliona i trenutno iznosi 13.05 miliona funti.

DŽON DURAN – porasla cena za 5.22 miliona funti

U veoma dobroj formi je Kolumbijac ove sezone i već je postigao četiri pogotka u svim takmičenjima za Aston Vilu. Unai Emeri je nekoliko puta hvalio Durana, čija se vrednost na transfer tržištu procenjuje na oko 10.4 miliona funti.

ČEKA NA DEBI…

ROMEO LAVIJA – porasla cena za 6.09 miliona funti

Mnogo su „plavci“ uložili u dolazak Lavije, koji je, doduše, povređen od starta sezone i tek treba da debituje u dresu Čelsija. Deluje da bi Poketinu i te kako značio već sada, s obzirom na to koliko loše sve funkcioniše u poslednjih nekoliko mečeva. Uprkos povredi, cena mu je porasla i Romeo Lavija na transfer tržištu vredi skoro 28 miliona funti.

MILOŠ KERKEZ – porasla cena za 6.96 miliona funti

Ustalio se Miloš u prvoj postavi Bornmuta i pruža vrlo dobre partije, za sada. Na Vitaliti je stigao iz Alkmara, trenutno se procenjuje da bi klubovi koji eventualno žele u budućnosti Kerkeza u svom timu, za njegov potpis morali da izdvoje 13 miliona funti.

LUIS HOL – porasla cena za 8.7 miliona funti

Devetnaestogodišnji Englez je poslednji veliki talenat koji će Čelsiju doneti nešto veći novac. Ovaj momak je trenutno na pozajmici u Njukaslu i „Svrake“ bi trebalo da ozvaniče njegovo dovođenje i učine ga trajnim prelaskom na početku sledeće godine, za obeštećenje koje će da iznosi oko 35 miliona funti.

PLIMUT – MILVOL 1 NA DOMAĆI TEREN OSTAJU U LIGI

HULIJO ENCISO – porasla cena za 9.57 miliona funti

Paragvajac je već skoro dva meseca povređen, ali je uveliko pokazao koliko može i kakav je potencijal. Brajton ga je prošle godine platio 9.5 miliona funti, a njegova trenutna tržišna vrednost se već sada procenjuje na 19 miliona. De Zerbi posebno hvali Encisa i veruje da će ovaj momak i te kako da blista u Premijer ligi u narednom periodu.

ISPOD “RADARA” DO PRVOG TIMA

STEFAN BAJČETIĆ – porasla cena za 10.43 miliona funti

Stefan Bajčetić (Foto: Beta/AP)

Potpuno je Stefan „ispod radara“ stigao do startnih 11 ekipe Liverpula, kada mu je Jirgen Klop prošle sezone konstantno ukazivao značajnu priliku da provodi vreme na terenu. Tada smo svi zapravo imali priliku da vidimo koliko je ovaj momak talentovan i koliko može. Doduše, sada je konkurencija na njegovim pozicijama izuzetno „paprena“, videćemo da li je vreme za iskorak ili je još uvek rano. Trenutna vrednost na transfer tržištu – 11.3 miliona funti.

RIKO LUIS – porasla cena za 16.51 milion funti

Još jedna mlada nada engleskog fudbala i generalno reprezentacije u nekom narednom periodu, ukoliko razvoj bude išao onako kako je planirano. Pep Gvardiola pažljivo radi sa Luisom i nesumnjivo da ovog momka čeka blistava budućnost na Etihadu i sve veća minutaža iz sezone u sezonu. Trenutno vredi 17.38 miliona funti, ali to je tek početak.

ALEHANDRO GARNAČO – porasla cena za 17.38 miliona funti

Verujem da ste znali da će se ovaj momak naći na listi u nekom momentu. Argentinac ima svega 19 godina, a već se gotovo probio na najvećoj sceni. Erik ten Hag i te kako računa na ovog momka, a čak je i izjavio da Garnačo napreduje svakodnevno i da veruje u njegov uspeh. Inače, momak koji u ovom momentu vredi skoro 22 miliona funti je potpisao novi ugovor sa „crvenim đavolima“, koji ga obavezuje na vernost do 2028. godine.

SJAJNI IRAC

EVAN FERGUSON – porasla cena za 25.21 milion funti

Red je da posvetimo nekoliko rečenica i tinejdžeru iz Brajtona, čija je cena vrtoglavo porasla u prethodnih nekoliko nedelja. Irac tek treba da napuni 19 godina kroz nekoliko dana, a njegovo ime je već i više nego poznato svim ljubiteljima Premijer lige.
Zvezda u nastajanju, tako bih najpre mogao da opišem Fergusona, brilijantni het-trik protiv Njukasla pre nekoliko kola je samo delić onoga što ovaj momak može i što ćemo svi mi, nadamo se, da gledamo uskoro na terenima širom Engleske. Trenutna tržišna vrednost mu je 26.08 miliona funti, ali ko vam garantuje da već posle nedelju ili dve ona neće da se dodatno poveća?

VBA – ŠEFILD VENZDEJ 1&D2+ BODOVI OSTAJU NA HOTORNSU

Dobro zapamtite ova imena, neki su vam već sada „zaposeli“ TV ekrane i gledate ih iz vikenda u vikend, a neki će to tek da urade. Ukoliko mislite da sam nekog preskočio, slobodno mi stavite do znanja u komentaru.

Do narednog viđenja, uživajte u čitanju.

Dulle Varney

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.