Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Trener Čukarićkog Kerkez: Istorijska sezona za srpski fudbal, nigde nema sigurnih bodova

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Dušan Kerkez (Foto: Starsport)

Čukarički će na prolećnoj premijeri gostovati Spartaku u Subotici (subota, 18 časova). Biće to jedan od derbija 20. kola Superlige Srbije, jedan od mečeva koji će imati veliki značaj za oba tima. Tokom priprema u Turskoj, Brđani su igrali četiri prijateljska meča, želja je bila da budu što jači.


SUPERLIGA SRBIJE: Od 18 igraju Kolubara – Radnik, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.30.


Zabeležio je Čukarički četiri poraza, u utakmicama protiv Legije (2:3), Karabaga (0:1), Maribora (1:2) i CSKA 1948 (1:2). Ipak, stručni štab porazi nisu zabrinuli, s obzirom da će se za bodove igrati tek od subote.

Idemo u goste Spartaku, ekipi velike tradicije. Poštujemo ih, imali su odlične rezultate u prošlosti, već dugo su, baš kao i Čukarički, članovi elitnog ranga srpskog fudbala. Uz sve to, prilično su se pojačali pred početak prolećnog dela šampionata, sigurno su kvalitetniji nego što je to bio slučaj na početku sezone. Opet, verujem u svoj tim, cilj će biti da u nastavak šampionata uđemo sa pobedom – kazao je Dušan Kerkez, šef stuke Čukaričkog.

Između ostalog, u Spartak je stigao nekadašnji prvotimac moldavskog Šerifa Edmund Ado.

Sigurno veliko pojačanje za Subotičane, biće lepo gledati ga na srpskim terenima i igrati protiv njega. Ali, pojedinac ne čini tim, ima Spartak još kvalitetnih igrača. Gledali smo ih tokom priprema u Turskoj, gledali su i oni naše mečeve, neće biti mnogo nepoznanica. Smatram da su oba tima kvalitetnija nego jesenas i verujem da nas čeka vrlo dobra utakmica.

POČETAK UVEK BITAN, ALI DUGA JE SEZONA

Biće i Kerkez na „slatkim mukama“, neće mu biti lako da izabere startnih 11 za meč protiv Spartaka.

Tako je, ali raduje me da su svi zdravi i spremni za izazove koji nas očekuju. Početak je uvek bitan, ekipa bi trebalo što pre da „uhvati“ pravu formu. Neće prvo prolećno kolo mnogo toga promeniti. Duga je sezone, ima još mnogo da se igra. Ne gledamo previše unapred, uglavnom idemo od utakmice do utakmice. Već u prvoj rundi u nastavku sezone biće mnogo zanimljivih mečeva, između ostalih i naš u Subotici.

TSC je pobegao četiri boda, među konkurentima Čukaričkom za plasman u Evropu su Vojvodina, Novi Pazar, Voždovac… Moguće je da će se izdvojiti još neki tim i u Kupu Srbije.

Ni jedan od timova ne može da računa na sigurne bodove u bilo kojoj utakmici i to će svakako dati dodatnu draž u istorijskoj sezoni za srpski fudbal. Svi su se pojačali, biće velike borbe za evropske vize, plasman u plej-of, za opstanak, svakome će bodovi biti potrebni. Baš zbog toga očekujem da mnogo toga neće biti poznato do samog kraja sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

MILOJEVIĆ PRED VOJVODINU Rezultat ne sme da trpi zbog lepote, iako želimo da navijači budu ponosni – MaxBet Sport

ĐORĐEVIĆ PRED KOLUBARU: Želimo opstanak, u Lazarevac idemo na pobedu! – MaxBet Sport

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.