Budimo u kontaktu

EVROLIGA

ZVEZDA MU JE FAMILIJA Obradović govorio o sukobu sa “delijama”: Moju priču niko nije čuo! (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Saša Obradović na konferenciji za medije posle poraza od Crvene zvezde (Foto: Printskrin)

U Evropi se uveliko priča o onome što je uradio čuveni košarkaš, a sada uspešni trener. Retko kada se viđa takva vrsta emocije u sportu uopšte, pa i nije čudno što je njegov gest u centru pažnje.


NBA LIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Bruklina protiv Bostona u derbiju Istočne konferencije je 2.25. Utakmica počinje u 01.30.


Crvena zvezda je deklasirala Monako u 19. kolu Evrolige i tako ostala u konkurenciji za plasman u četvrtfinale. Pre početka utakmice, njen bivši trener, a sadašnji njenog rivala, Saša Obradović, srdačno je bio dočekan u dvorani “Aleksandar Nikolić”, zbog čega se on rasplakao, pa otišao do centra igrališta i poljubio grb na parketu.

Na konferenciji za medije je opširno govorio o raznim temama, a prvo je izneo svoje impresije o čitavoj utakmici:

– Prvo čestitke Zvezdi. Imali su sjajnu utakmicu, verovatno najbolju od početka Evrolige ove sezone, a za nas je možda bila najgora. Nekako nismo reagovali na sjajnu atmosferu ovde. Zakazali smo u svakom segmentu utakmice, odbrambeno i napadački. Dali smo im da lako daju koševe, što im je dalo samopoouzadanje da nastave. Primera radi, njihovi slabiji šuteri su postali bolji. Ekstra klasu su pokazali Petrušev Nedović, Vildoza… Oni imaju drugu dimenziju u igri, mogu da zamislim kako bi to izgeldao sa Kampacom kada se vrati. To bi definitivno mogao da bude tim koji može da se plasira u četvrtfinale.

FIZIČKA DOMINACIJA

Novinari su ga potom upitali kako to da je fizički najdominantnija ekipa u Evropi ovako slabo parirala crveno-belima:

– Nije baš najdominantija. Zvezda je danas pokazala, kao i Partizan nekoliko dana ranije, da su prilično dominantniji od nas. Možda u nekim fazama imamo više talenta kroz neke igrače. S druge strane, rekao bih da imamo i veliko srce. Mnogo puta smo pobedili u poslednjoj četvrini velikom borbom i požrtvovanjem. Jednostavno danas nismo bili na nivou. Sve što smo videli protiv Olimpijakosa, tu energiju i fizikalnost danas nije bilo tu. To je razlog zašto smo izgledali ovako.

Govorio je i o opciji da se Nemanja Nedović udvaja kao način defanzivne postavke:

– U kojoj fazi igre da ga udvojimo? Kada izlazi iz blokova i šutira? On i kad prenosi loptu je opasan i brz. Nama je veći problem bio odbrana od blokova, jer je on tada izlazio i šutirao. Možda je tu trebalo nešto više da se uradi. Ali s obzirom na koncentraciju koju smo imali, teško bi i to išlo. Palo mi je napamet i da igramo zonu, a kako smo igrali, teško bismo i nju igrali.

Obradović se svojevremeno neslavno rastao od Zvezde, zbog čega se zamerio njenim navijačima. Imao je komentar i na to:

– To nije pitanje za mene. Sve je uvek bilo otvoreno što se mene tiče. Samo jedna stvar. Niko nije čuo moju priču na kraju krajeva. S obzirom da sam iz ove familije, ponikao ovde, svaki stepenik ovde poznajem, kad sam osvajao zajedno Nešom Ilićem i ostalim igračima, veliki trud je negde tamo ostavljen da bi ovaj klub doživeo to što jeste. U ovom momentu je redovni evroligaš i najbolja ekipa poslednjih par godina. Jeste emotivno, dosta mi je teško bilo i teško za koncentraciju tokom utakmice. Hvala im na velikom dočeku i poštovanju. Drago mi je da sam se negde opet na neki način vratio u familiju.

OSTAO MISTERIOZAN

Koja je to strana priče?

– Ne možete da čujete. Preduga je priča. Samo ću jednu stvar da tražim. Bonuse za kup, to veze s vdezom nema. Najvažnije u svemu, svi ovi u klubu, znaju kakav sam čovek. to nikome ne treba da objašnjavam. Prema tome, ne mogu da budem drugačiji. Sve što se desilo, desilo se unutra. Zašto bi to neko trebao da zna? A ne treba.

Prošle nedelje je dobio srdačan doček i od navijača Partizana:

– Nema srećnijeg čoveka od mene. Zamislite, 60 posto Zvezdinog i 40 posto Partizanovog sveta mi apluaidra. Ima li lepše stvari?

Trenutak kada Saša Obradović ljubi grb Crvene zvezde (Foto: Starsport)

Zatim se ponovo osvrnuo na današnju Zvezdu:

– Vidi se neki trenerski pečat u Zvezdi. Imaju glavu i rep, znaju šta hoće u svakom momentu. Imaju veliki kvalitet. Drago mi je zbog malog Petruševa, jer prošle godine nije imao pravu priliku, sad je dobio i pokazao da je možda u top 3 krilnih centara u Evropi. Samo neka tako nastavi, ovo je veliki nivo koji prikazuje.

Pre utakmice, Duško Ivanović je rekao da Monako ima najbolje pojedince u Evropi:

– Svakom je tuđe bolje. I ja bih rekao isto. Nedović, Kampaco i Vildoza su veliki igrači. Nije samo u tome stvar. Zvezda je potpuno kompletirana sa talentovanim igračima i sa igračima koji odrađuju prljavi deo posla. Ne treba izostaviti ni Lazarevića, koji igra najbolju odbranu na poziciji “četiri” u Evropi. Sada sve to izgleda zastrašujuće, pogotovo posle ove utakmice. Opet mi je malo žao što nismo mogli da pariramo i koliko-toliko dođemo u situaciju da bude zanimljivije.

PROČITAJTE JOŠ:

OBRADOVIĆ NA ENGLESKOM O LJUBLJENJU GRBA: U prošlosti je bilo nekih… (VIDEO)

SUPERIORNOST NA DELU Zvezda – to je tim! Demolirana ekipa sa vrha tabele (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.