Budimo u kontaktu

NBA LIGA

KLIPERSE FINIŠ KRASI Košarkaši iz “grada anđela” slavili u Detroitu, blistao Markus Moris (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Moris Markus bio nerešiva enigma za odbranu Detroita (Foto: Beta/AP)

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su kao gosti Detroit Pistonse rezultatom 106:102 u nedelju uveče. Klipersi bez Kavaja Lenarda i Pola Džordža idu ka plej-ofu ili makar plej-in turniru i imaju 6 pobeda više od ljutog gradskog rivala Lejkersa.


Naša kladionica nudi kvotu 1.85 da će na meču Nju Orleans – Hjuston biti ubačeno više od 230 poena.


U nedelju su u takozvanom evropskom terminu uspeli da savladaju Pistonse u Detroitu nakon velike drame i preokreta i dodatno učvrste svoju poziciju na Zapadnoj konferenciji. Pistonsi su odlično otvorili ovaj meč i dozvolili gostima iz Kalifornije tek 16 poena za 12 minuta, da bi se visoko, dvocifreno vođstvo zadržalo i na poluvremenu kada je na semaforu stajalo 53:39.

Markus Moris je pokušao da razdrma saigrače u drugom poluvremenu, a solidnu ulogu je u tim momentima odigrao i Redži Dežkson koji je uspevao da odgovori Kejdu Kaninghemu. Potencijalni “ruki godine” je još jednom bio glavni igrač Pistonsa, pa je osim poentiranja bio zadužen i da razigrava saigrače, a taj deo posla odrađivao sasvim dobro.

Zahvaljujući odličnoj igri Klipersa, utakmica je dobila potpuno novi izgled i Pistonsi su pred ulazak u finalnih 12 minuta imali 72:70, pa se drama naslućivala. Klipersi su prvi put poveli tek sredinom četvrte četvrtine, kada je Luk Kenard pogodio trojku, a Ajzea Hartenštajn u narednom posedu to potvrdio za 83:87, pa su Moris Džekson i Kenard sjajnim potezima priveli utakmicu kraju. Nije Detroitu pomogao raspoloženi Kaninghem ni raspucani Bej, pa su poraženi rezultatom 106:102 u “Litl Cezars Areni”.

Najefikasniji je bio Markus Moris sa 31 poenom, kao i 7 uhvaćenih skokova, dok su ga ispratili Kenard sa 16 poena, Džekson sa 15, a hrvatski centar Ivica Zubac je imao 14 poena i 15 skokova, dok je 12 postigao Ajzea Hartenštajn.

U redovima Pistonsa, 21 poen i 10 asistencija za Kejda Kaninghema, a imao je i 9 skokova pa mu je 1 falio za tripl-dabl, dok su dvocifreni bili još Džeremi Grent sa 21 poenom, Marvin Begli sa 15, Sadik Bej sa 13 odnosno Kori Džozef sa 10 postignutih poena.

PROČITAJTE JOŠ:

POBEDA BRUKLINA Simultanka Duranta! Srušio Nikse ubacivši im 53 poena! (VIDEO)

Hteli da pošalju antiratnu poruku, pa postali hit dana (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.