Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Zvezda za poluvreme pregazila Kolubaru i sama zasela na čelo, šampion dao devet golova u prva dva kola! (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Očekivano lako i više nego ubedljivo. Šampion je već u drugom kolu za dva koraka odmakao najvećem rivalu. Posle niškog Radničkog, na stadionu “Rajko Mitić” pred Crvenom zvezdom je stradala i Kolubara – 5:0 (5:0).


Rusija: Na meču Lokomotiva M. – Nižnji Novgorod, naša kladionica nudi kvotu 2.75 za igru 1-1.


Početak je bio sasvim miran. Prvi su čak zapretili gosti iz Lazarevca. Posle greške novopečenog desnog beka, 19-godišnjeg Nikole Stankovića, Stojanović je poslao loptu pred gol, ali je opasnost osujetio Borjan.

Stradanje Lazarevčana najavio je Aleksandar Katai. Najbolji igrač Zvezde je dobio mnogo prostora na levoj strani, a fudbaler takvog kvaliteta to ne prašta. Odličnim udarcem je “ubio pauka”.

Reviju pogodaka na golu podno južne tribine nastavio je Milan Pavkov. Zvezdin centarfor je sjajno, glavom, reagovao na centaršut mladog Stankovića. Pavkov je šest minuta kasnije bio strelac i trećeg gola, i to pošto je Mirko Ivanić lako prevario istrčalog golmana Popovića. Napadaču je ostao lakši deo posla.

Tek što je prošla polovina poluvremena, igran je 25. minut, a već je bilo 4:0. Posle dodavanja Bukarija, Katai je ugurao loptu u mrežu. Ostala je bojazan da je tom prilikom i povređen, ali se ubrzo ispostavilo da bez problema može da nastavi.

I Bukari je vrlo spretno pogodio u 36. minutu, ali je gol poništen posle intervencije iz VAR sobe. Ipak, do poluvremena je viđena “petarda”. Savršeno dodavanje Kataija lako je iskoristio Gelor Kanga, veoma preciznim udarcem sa 13, 14 metara.

Nadali su se u Kolubari u poluvremenu da će njihov protivnik malo da smanji gas u nastavku. To se i desilo. Doduše, izabranici Dejana Stankovića su napadali i posle odmora, pokušavali su Kangva i Ivanić, nešto kasnije Ohi i ponovo Kangva, ali ipak slavu iz drugih 45 minuta umalo da pokupi gostujući fudbaler.

Rezervista Marjanović je raspalio sa 30 metara. Ništa tu Borjan nije mogao, nije se ni pomerio, a projektil je završio na prečki.

Neposredno pre tog detalja, Stanković je izvršio prve izmene, jer je više od 70 minuta držao startnu postavu na terenu. Sasvim je očigledno da Zvezdin šef dodatno uigrava ekipu pred evropske duele.

Bilo je uzbudljivih situacija i posle toga. Ponovo je gost zapretio, ali je ispred Kadrića sjajno intervenisao mladi Stanković koji je, izuzev onog uvodnog detalja, položio ispit.

Mogao je ovu utakmicu za ceo život da zapamti Stefan Leković. Posle dosuđenog penala, saigrači su mu dali mogućnost da postigne prvenac u seniorskom timu, ali je njegov udarac odbranio Popović.

Posle svega, Crvena zvezda je u uvodna dva meča na domaćem terenu dala devet golova i zasela na mesto koje brani. Zadovoljna može da bude i Kolubara. Još je dobro prošla…

CRVENA ZVEZDA – KOLUBARA 5:0 (5:0)

Strelci: 1:0 Katai 9, 2:0 Pavkov 26, 3:0 Pavkov 22, 4:0 Katai 25, 5:0 Kanga 45. Stadion: “Rajko Mitić”. Sudija: Nikola Radaković.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stanković, Eraković, Dragović, Rodić (od 79. Leković) – Kanga, Kangva (od 73. Mustafa) – Bukari (od 73. Bukari), Ivanić, Katai (od 79. Lučić) – Pavkov (od 72. Ohi).

KOLUBARA: Popović – Janković, Bakić, Cvetojević, Kočović – Filipović (od 46. Marjanović), Nikolić (od 46. Andrić) – Đokić, Milojević, Stojanović (od 46. Radovanović) – Vukušić (od 64. Kadrić).

SUPERLIGA SRBIJE, drugo kolo

Subota

Crvena zvezda – Kolubara 5:0 (5:0)

(Katai 9, 25, Pavkov 16, 22, Kanga 45)

Mladost GAT – Vojvodina 0:4 (0:1)

(Milosavljević 42, Baraje 47, Nikolić 59, Simić 86)

TSC Bačka Topola – Javor 0:0

Petak

Novi Pazar – Čukarički 1:2 (1:1)

(Danoski 42 – Ivanović 30, Badamosi 88)

Radnički Niš – Partizan 3:3 (1:1)

(Mlađović 2, Dimić 50, Jovanović 54 – Natho 13. penal, Urošević 71, Rikardo 90+7 penal)

Spartak Subotica – Radnik 2:0 (1:0)

(Bijelović 20, Srećković 49)

Nedelja

17.30 Radnički 1923 – Mladost

20.00 Napredak – Voždovac

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdina “petarda” na poluvremenu! (VIDEO)

Zvezda povela golčinom Kataija! Pavkov duplirao, pa najavio katastrofu gostiju… Katai pogodio za 4:0, a tek je 25. minut! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.