Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

KRATKO PAMĆENJE Partizanu smeta Zvezdinih 98 minuta u Nišu, a pre samo oko četiri meseca…

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Bibars Natho u razgovoru sa sudijama (Foto: Starsport)

Ko gubi ima pravo da se ljuti. I ko igra nerešeno, takođe, jer u srpskom fudbalu remiji Crvene zvezde i Partizana ravni su porazu. Posle utakmice sa Javorom, klub iz Humske je izdao zvanično saopštenje.


SUPERLIGA SRBIJE: Može li Spartak do četvrtog trijumfa u sezoni? Kvota naše kladionice na pobedu Subotičana protiv Mladosti iz Lučana je 2.15. Meč počinje u 18:00.


Između ostalog u njemu se navodi:

– Zato se pitamo ima li svrhe takmičiti se u ovim uslovima, sa ovakvim suđenjem, gde nemate ravnopravnu situaciju, dok se na drugim terenima igra i po 97 i 98 minuta, isključuju igrači dok jedan klub ne dođe do cilja.

I sve bi bilo u redu da se Partizan osvrće samo na sebe i situacije za koje smatra da ga je sudija oštetio. Međutim, ni ovog puta nije moglo da prođe bez upiranja prstom u Crvenu zvezdu jer je jasno da se misli na meč u Nišu, gde je Radnički dočekao crveno-bele. Istini za volju, ni Crvena zvezda nije drugačija, i ona kad piše saopštenja često se osvrće na Partizan…

Dakle, između ostalog, sporno je što se u Nišu igralo 97, 98 minuta. U redu, stvarno deluje čudno kad se pogleda “suv” podatak, ali je, s obzirom na okolnosti, to bilo i očekivano. Međutim, i da je tu Partizan u pravu, a nije, u Humskoj vlada kratko pamćenje. Pre samo četiri meseca isto se dogodilo i to baš u Nišu.

Partizan je u drugom kolu Superlige, 15. jula, gostovao na Čairu i odigrao 3:3. Do boda protiv “Reala s Nišave” crno-beli su stigli u 97. minutu. Golom Rikarda iz penala. I u tom meču je vreme pošteno nadoknađeno.

Da se razumemo, normalno je da se štite sopstveni interesi, ali nije dobro sve dok se u tuđem oku primećuje trun, a u sopstvenom ne vidi balvan. Ako se ukazuje na ispravnost, onda istini mora da se priđe na pošten način.

Danas Partizan, sutra Crvena zvezda… Koliko god se jedni i drugi trudili da se razlikuju od komšije, u pisanju saopštenja umnogome su slični.

PROČITAJTE JOŠ:

SLAVNIĆ ZA MAXBET SPORT Pešić podbacio na ljudskom planu… Pozivi koštaju, a on je Piroćanac! Teodosić ima selektivnu amneziju

GOLOVI ODLUKE Šilja postao “anđeo čuvar” Zvezde

36 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.