Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

LEKOVIĆ ZA MAXBET SPORT: Fantastičan osećaj, imam od koga da učim

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Stefan Leković na utakmici u Lazarevcu (Foto: FK Crvena zvezda)

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su savladali Kolubaru u Lazarevcu, a trener Miloš Milojević ukazao je šansu i nekolicini mlađih igrača.


LIGA ŠAMPIONA: U utorak od 21 igraju Bajern – Inter, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.45. 


Debitantske nastupe u Superligi upisali su Vuk Bogdanović i Jovan Mijatović, koji je bio u startnoj postavi i upisao asistenciju kod prvog gola. Na početku drugog poluvremena u igru je ušao i talentovani štoper Stefan Leković, zamenivši Strahinju Erakovića. Bio je to treći nastup Lekovića u prvom timu ove sezone, ali i prvi posle tri i po meseca.

Naime, on je u prva dva kola novog šampionata, ulazio u igru u mečevima protiv niškog Radničkog i Kolubare u Beogradu. U finišu julskog okršaja sa Lazarevčanima na “Rajku Mitiću” imao je priliku i da se upiše u listu strelaca, ali nije uspeo da realizuje jedanaesterac. Tešili su ga i saigrači i tadašnji trener Dejan Stanković, koji je posle utakmice rekao da Lekovićevo vreme tek dolazi.

Ipak, posle te utakmice nije dobijao šansu sve do proteklog vikenda i gostovanja, sasvim slučajno, opet Kolubari. Odigrao je korektno, bio je staložen, dobio nekoliko vazdušnih duela, odigravao tačne pasove i zaslužio prelaznu ocenu.

ZADOVOLJAN PRIKAZANIM

Moram da priznam da je osećaj fantastičan. Nije mala stvar igrati celo poluvreme. Zadovoljan sam prikazanim, ali pre svega ostvarenom pobedom. Već smo se okrenuli sledećoj utakmici, želimo da nastavimo niz pobeda i da zadržimo bodovnu prednost u odnosu na pratioce – rekao je Leković za MaxBet sport.

Što se tiče planova i želja na ličnom planu, kaže da se ne opterećuje i da sve ide svojim tokom.

Želim da se i dalje namećem, da radim, treniram i dajem sve od sebe. Svestan sam da moram da budem strpljiv jer ću sigurno i u nastavku sezone dobijati šansu, tako da je na meni da iskoristim svojih “pet minuta”. Imam od koga da učim i uz koga da napredujem. Sve su to vrhunski igrači i veliki ljudi, od svih dobijam korisne savete koji mi mnogo znače – kazao je Leković.

Razlog što tokom ove sezone nije prečesto dobijao šansu u prvom timu je i taj što kao kapiten predvodi omladinsku selekciju u Ligi šampiona. Tokom prošle nedelje U19 selekcija crveno-belih odigrala je 2:2 na gostovanju AZ Alkmaru u prvom meču drugog kola, tako da će biti veoma zanimljivo i u revanšu u utorak.

Bilo je jako teško u Holandiji, ali smo izborili dobar rezultat. U revašu nas sigurno čeka i teži posao, jer je AZ Alkmar izuzetno jak tim. Mislim da će biti dobra utakmica, daćemo sve od sebe da prođemo dalje, a pozivam i navijače da nas podrže – rekao je 18-godišnji kapiten omladinaca Crvene zvezde, ali i jedan od onih igrača koji predstavljaju svetlu budućnost crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Terzić odgovorio Petriću: Gordan je nešto lepo što se desilo srpskom fudbalu, ali ne mogu u isti koš Zvezda i Partizan

SKANDAL U PODGORICI Policija pretukla bivšeg fudbalera Vojvodine i Radničkog (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.