Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

Ne priznajemo Kosovo! Neka i izgubimo s 3:0!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Detalj s meča Srbija - Rumunija u Ligi nacija (Foto: Starsport)

Politika i sport ne treba da se mešaju… Da li baš uvek mogu da se “ne mešaju”? U Rumuniji imaju problem kako da to učine. Da ostanu dosledni političko stavu, a ne snose posledice u sportu.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota kladionice MaxBet na igru 3+ u meču Dinamo Zagreb – Salcburg (21:00) je 2.10.


Žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo spojio ih je u grupi I sa tzv. Kosovom. Rumunija ne priznaje samostalnost južne srpske pokrajine, a trebalo bi da igra fudbal s njom. Pominje se mogućnost da i ne odigraju meč protiv tzv. Kosova… FS Rumunije se oglasio saopštenjem u kojem se ističe da će o svemu da se konsultuju sa Vladom Rumunije, kako bi se pronašlo rešenje.

Bivši ministar inostranih poslova Rumunije Teodor Meleskanu smatra da izabranici selektora Edija Jordaneskua ne bi trebalo da igraju te mečeve.

Kosovo nije priznata država od strane brojnih država, uključujući i nas, Rumuniju. Mi nikada nismo priznali nezavisnost Kosova. Normalno, naš fudbalski savez trebalo bi da diskutuje sa drugim državama koje su bile u istoj poziciji kao Rumunija i dođe do rešenja koje ne bi uništilo čitav sistem, ali i da bi se ispoštovale stvari koje su iz ugla Rumunije vrlo jasne. Rekao bih da će FS Rumunije morati da nađe rešenje. Ako ne, onda ono što možemo da uradimo je da izgubimo 3:0 od Kosova – rekao je Meleskanu, aludirajući na poraz službenim rezultatom, a prenosi portal GSP.ro.

Ovaj rumunski portal podseća i da su selekcije Španije, Grčke i Kipra takođe morale da igraju protiv tzv. “Kosova” iako njihove države ne priznaju južnu srpsku pokrajinu kao nezavisnu državu.  Podsetimo, Španija je učinila sve da pokaže da tzv. Kosovo nije država, što se moglo videti i u španskom TV prenosu kada je bilo zabranjeno da se korsiti reč “Kosovo”.

PROČITAJTE JOŠ:

Beograd odlučio: Bjeković kandidat za predsednika FSS!

SRPSKI SUDIJA OPTUŽUJE KOLEGU: Tražio mi je da namestim utakmicu Lige šampiona!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.